Kaune – itin aukšto rango svečio iš Kinijos vizitas

Vis dažniau Kaune viešintys kinų politikai ir verslininkai dairosi vietos investicijoms. Praėjusį penktadienį Kaune viešėjo itin aukšto rango Kinijos pareigūnas – valstybės tarybos narys Yang Jing.

Kartu su keliolikos žmonių delegacija atvykęs svečias lankėsi Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), su miesto šeimininkais aptarė logistikos ir turizmo klausimus.

Apsilankymo LEZ metu svečiai domėjosi čia įsikūrusių įmonių veikla ir pažymėjo, kad Kauno LEZ yra labai panašus į Kinijoje veikiančius LEZ. Kinijos delegacijai buvo pristatytos miesto galimybės tenkinti investuotojų poreikius užtikrinant aukštos kvalifikacijos darbuotojų pasiūlą Kaune, ypač orientuojantis į įvairių technologijų srityje dirbančias įmones.

„Su komanda esame pasiruošę sukurti palankias sąlygas visiems investuotojams, norintiems kurti verslą Kaune. Būtent Kinijoje esu matęs geriausius pavyzdžius, kaip reikia dirbti su investuotojais“, – pabrėžė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Susitikime dalyvavę aukštųjų mokyklų rektoriai Kauną pristatė kaip aukštųjų technologijų, pažangios medicinos ir kvalifikuotų specialistų miestą. Y. Jing padėkojo už šiltą priėmimą, sutarė dėl tolimesnio bendradarbiavimo ir pakvietė Kauno atstovus atvykti į Pekiną.

Susitikimo metu taip pat buvo kalbama apie bendradarbiavimo turizmo srityje plėtrą. Taip pat aptartas neseniai įvykęs Kinijos turizmo įmonės  „C-TRIP“ vadovybės vizitas Kaune.

Prieš keletą savaičių su Kauno vicemeru Simonu Kairiu susitikę įmonės „C-TRIP“ atstovai domėjosi Lietuva ir galimybėmis vystyti daugiau turizmo produktų su šalimi, įtraukiant tematinius turus: kultūrinius ir istorinius, natūralaus kraštovaizdžio bei vietinių tradicijų maršrutus, skirtus turistų grupėms.

17-oje didžiausių Kinijos miestų atstovybes turinti įmonė paslaugas parduoda daugiau nei 250 mln. vartotojų internete ir kelionių agentūrose ir yra antra pagal dydį tokias paslaugas teikianti bendrovė pasaulyje.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content