Kaunas pateko į Europos kultūros sostinės 2022 konkurso finalą

Antradienį vakare Europos Parlamento, Tarybos, Europos Komisijos ir Regionų komiteto paskirta 10 narių ekspertų grupė paskelbė, kad Kaunas kartu su Klaipėda pateko į Europos kultūros sostinės 2022 konkurso finalą.

Projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda pirmadienį komisijai pristatė parengtą paraišką. Komisija taip pat išklausė Klaipėdos, Anykščių, Jonavos, Plungė ir Rokiškio pateiktų paraiškų pristatymus. Antradienį vakare paaiškėjo galutinis verdiktas – dėl Europos kultūros sostinės titulo lieka varžytis Kaunas ir Klaipėda.

„2022 metais Lietuva turės puikią Europos kultūros sostinę“, – teigė Europos Komisijos atstovas Sylvaine Pasqua.

Lietuvos miestų pateikti projektai vertinti pagal šešis kriterijus: meninė projekto kokybė, jo sąsaja su bendra miesto vystymosi strategija, kaip miestas matomas Europos kontekste, įgyvendinimo gebėjimai, atsižvelgiant į turimą infrastruktūrą, valdžios įsitraukimas ir sugebėjimas įtraukti bendruomenę, vadybinis potencialas.

„Kaip pabrėžė mūsų paraišką vertinę tarptautiniai ekspertai, darbas ruošiantis finaliniam etapui turi prasidėti jau rytoj. Per pastaruosius metus dirbome ir padarėme tikrai daug, dar daug esame pasiruošę dirbti dabar“, – teigė projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

Galutinis verdiktas, kuris Lietuvos miestas taps 2022 metų Europos kultūros sostine, bus paskelbtas 2017 metų pavasarį. Kauno miesto savivaldybė paraišką teikia drauge su Kauno rajonu. Kauno miestas projektui yra numatęs 12 mln. eurų, Kauno rajonas – dar 4 mln. eurų. Kaunas ruošiasi programai, pabrėždamas savo virsmą iš laikinosios į šiuolaikinę sostinę, siūlomame projekte planuojama kurti vientisą miesto naratyvą su europietiškosios tapatybės apmąstymu. Iki kitų metų pavasario Kaunas planuoja konkretinti projekto programas, nes dabar tik suplanuotos jų kryptys.

Europos kultūros sostinės vardas kasmet suteikiamas ne daugiau kaip vienam miestui kiekvienoje iš dviejų valstybių narių. 2022 metais teisę vienam miestui suteikti šį vardą yra gavusi Lietuva ir Liuksemburgas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content