Kaunas išrinko geriausias iniciatyvas socialinėms problemoms spręsti

Įsibėgėjusi programa „Iniciatyvos Kaunui“ gręžiasi į nepritekliaus ir kitų rūpesčių kamuojamas šeimas bei vaikus. Vertinimo komisija atrinko keturias dešimtis projektų socialinių paslaugų plėtros srityje.

„Kaune ilgą laiką buvo skundžiamasi, kad nėra prevencinių paslaugų, skirtų šeimoms ir vaikams. Šiemet specialiai tam buvo parengtas atskiras prioritetas socialinių paslaugų plėtros srityje, kuriam teikėme ypatingą dėmesį. Šios paslaugos skirtos sunkumų patiriančioms šeimoms, kurioms reikalinga pagalba“, – pasakojo programos „Iniciatyvos Kaunui“ kuratorė, Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė.

Pašnekovė primygtinai ragina vengti apibūdinimo „asocialus“, mat šis žodis, anot jos, dažnai vartojamas pernelyg suabsoliutintai ir kartais daugelį žmonių netgi žeidžia.

Pasak R. Šnapštienės, šiemet gerokai atsinaujinusi programa „Iniciatyvos Kaunui“ ypatingą dėmesį teikė šeimai ir vaikui. Nuspręsta skirti vienodai lėšų visiems mieste veikiantiems vaikų dienos centrams. Esą tai leis didesnėms įstaigoms nesustoti augus ir paskatins spartesnę mažesniųjų organizacijų plėtrą.

Finansavimo sulaukusios nevyriausybinės organizacijos ir miesto bendruomenės pasiryžusios padėti šeimoms, auginančioms vaikus su negalia, o taip pat senyvo amžiaus ir neįgaliems žmonėms bei jų artimiesiems. Atskiru prioritetu išskirta pagalba vaikams, turintiems elgesio ir emocijų bei psichinės sveikatos sutrikimų, taip pat sergantiems priklausomybių ligomis.

Iš viso socialinėms paslaugoms Kaune plėtoti trečiojo sektoriaus atstovai parengė 59 paraiškas, iš kurių ekspertai atrinko 41 projektą.

„Pareiškėjų siūlomuose projektuose galima išskirti aiškų akcentą – kompleksines paslaugas. Savotiški jų paketai yra siūlomi tiek vaikams, tiek ir šeimoms. Anksčiau tokios veiklos nebuvo aktyviau matomos, o nuo šiol jas siūlys net kelios organizacijos. Taigi šios paslaugos taps labiau prieinamos netgi geografiniu aspektu, nes jų teikėjai pasiskirstys po miestą per kelias vietas“, – pastebėjo R. Šnapštienė.

Tikslūs programos „Iniciatyvos Kaunui“ rezultatai ir visa susijusi informacija skelbiama oficialioje interneto svetainėje iniciatyvos.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content