Kaune startavo „Dizaino savaitė 2016“

Jau penktus metus iš eilės Kauną savaitei laiko “okupuoja” dizainerių, meno kūrėjų ir jų mylėtojų fiesta |“Dizaino savaitė 2016“! Pagrindinius Dizaino savaitės renginius gegužės 2 – 8 d. šiemet rasite po vienu stogu – viename žinomiausių Kauno tarpukario pastatų „Pienocentro“ rūmuose.

 „Pienocentro“ rūmai, anksčiau tarnavę kaip parduotuvė, užkandinė, kirpykla, biurai ir butai – taps pilni “Dizaino savaitės 2016” renginių: viršutiniuose aukštuose visą savaitę vyks parodos, seminarai, konferencijos, pristatymai, kūrybinės dirbtuvės, užsiėmimai vaikams ir, be abejo, tris dienas trunkanti Lietuvos dizainerių mugė – KODAS|477.

„Dizaino savaitė – tai platforma, kur įvairūs menininkai, architektai, dizaineriai gali realizuoti save ir savo idėjas. Svarbiausias aspektas tame, jog sukurtas dizainas šio festivalio metu būna pristatytas visuomenei tam siekiant kiekvieną įtraukti ir išvystyti suvokimą, kaip dizainas gimsta ir koks jo procesas iki pardavimo“, – teigia „Dizaino savaitės 2016“ organizacinės grupės vadovas Giedrius Bučas.

„Dizaino savaitės 2016“ renginiai neapsiribos tik „Pienocentro“ rūmų erdve. Šiemet į festivalio programą noriai įsitraukė mokyklos bei interjero salonai. Festivalio tradicija tapęs projektas „Dizainovacija“ vėl atnaujins daugelio Kauno Laisvės alėjoje bei senamiestyje įsikūrusių kavinių bei parduotuvių vitrinas.  Projekte dalyvaujančios vitrinos taps ekspozicijų erdve jauniems ir jau žinomiems dizaineriams, o miesto gyventojus ir svečius pakvies į alternatyvų miesto turą.

Kauno kino centras „Romuva“ jau antri metai taip pat įsilieja į „Dizaino savaitės“ sūkurį Kaune. Šiemet stilingo kino programą sudaro filmai, apdovanoti už geriausią filmo ar kostiumų dizainą.

„Kiekvienas meną suvokiame skirtingai ir kiekvienas tuo esame unikalūs. Ateikite ir pasiimkite savo unikalumą taip prisijungdami prie Lietuvos kultūros skatinimo ir nepakartojamos dizaineriškos fiestos!”, – sako “Dizaino savaitės 2016” organizatoriai.

 

Daugiau informacijos – www.dizainosavaite.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content