„Judėk sveikai“ iniciatorius G. Vasiliauskas: sportuojantys žmonės yra laimingesni

Praėjusių metų lapkritį į Kauną sugrįžęs nemokamų masinių treniruočių projektas „Judėk sveikai“ artėjančią vasarą pasitinka įgavęs didelį pagreitį. Apie „Judėk sveikai“ naujoves kalbamės su šio projekto iniciatoriumi Gediminu Vasiliausku.

Papasakokite apie „Judėk sveikai“ ištakas – kada ir kaip kilo idėja organizuoti tokio pobūdžio treniruotes?

Viešų treniruočių idėja man kilo prieš 5 metus besiruošiant Vilniaus maratono bėgimui. Į pirmąją treniruotę susirinko vos 12 žmonių. Tai buvo specialiųjų treniruočių užuomazga – širdies darbo testavimas, mankštos. Dar dabar pamenu, jog po pirmos treniruotės trenerė man leido bėgti tik 15 minučių. Prabėgus Vilniaus maratoną kilo idėja, jog tai turėtų tapti ne trumpalaikėmis treniruotėmis – to žmonėms reikia ištisus metus. Projektą pavadinome „Judėk sveikai“ ir po kiek laiko perleidome Kauno miesto savivaldybei, kuri sėkmingai projektą įsiūbavo iki esančios sėkmės.

Anksčiau treniruotės vykdavo vos du kartus per savaitę, dabar – kasdien. Tai puikus judėjimas pirmyn. Kokio susidomėjimo šis projektas sulaukdavo pačioje pradžioje ir koks jis yra dabar?

Didėjimas augo geometrine progresija. Jei pirmaisiais metais treniruotėse dalyvaudavo vos 10-12, šiandien į treniruotes yra užsiregistravę 1,5 tūkst. žmonių. Deja, tokio kiekio žmonių mes negalime sutalpinti žiemos metu, nes lengvosios atletikos maniežą tenka dalintis su lengvaatlečiais, regbininkais ir kitų sporto šakų atstovais. Tenka spaustis, bet sutelpame visi – už durų nestovi nė vienas. Kažkada buvusi visuomenininkų iniciatyva, vos per kelerius metus išsirutuliojo į tikrai populiarų masinį reiškinį. Galime šiek tiek pasigirti, jog toks projektas, vykstantis ištisus metus, yra vienintelis Lietuvoje.

Žinau, jog turite kauniečiams daug gerų naujienų, gal pasidalinkite jomis?

Pati geriausia naujiena yra ta, jog pradėjome rengti įvairaus pobūdžio treniruotes, patenkinsiančias skirtingus kauniečių poreikius – bėgimo treniruotės, aktyvios treniruotės su „Impuls“ treneriais, nuraminantys jogos užsiėmimai,  mankštos moterims po gimdymo, treniruotės senjorams bei fiziniai užsiėmimai mažiesiems. Taip pat plečiame treniruočių geografiją. Dabar jos vyks Nemuno saloje, Santakoje, Panemunėje, Šilainiuose ir Vilijampolėje. Kiekvienas ras ką veikti kiekvieną savaitės dieną jiems patogioje vietoje.

Kodėl nusprendėte rengti atskiras treniruotes senjorams?

Senjorai yra labai laukiami, nes mes jiems turime puikią naujieną. Į bendrąsias treniruotes jų susirinkdavo tikrai nemažai, tačiau krūvis jiems buvo per sunkus. Todėl nusprendėme, jog jiems būtinos atskiros treniruotės ir mažesnio intensyvumo programa. Vyriausiam mūsų senoliui – 80 metų, jis buvęs boksininkas ir yra puikus pavyzdys jaunimui, kaip galima sulaukus tokio amžiaus nepasitraukti iš sporto aikštelės.

Ar tėvai gali savo atžalas atsivesti į treniruotes?

Ne gali, o reikia, nes vaikams yra atskiri fiziniai užsiėmimai su treneriu-kinezeterapeutu, kuris stengsis sudominti vaikus fizine veikla. Kas žino, gal taip pradėsime ugdyti mažuosius aleknas?

O jei vaikučiai dar per maži treniruotėms?

Tuomet kviečiame mamas, kurios po gimdymo nori atgauti formas – treniruotėse „Mano mama juda“ mamos laukiamos su savo atžalomis vežimėliuose.

Ar tiesa, jog visos treniruotės yra nemokamos ir jose laukiami visi norintys sportuoti?

Visiškai teisingai – labai laukiame visų norinčių ir tai nieko nekainuoja.

Pasidalinkite asmenine patirtimi, kaip sportas gali pagerinti mūsų gyvenimo kokybę?

Galima ilgai šnekėti, kokią naudą duoda bėgimas – širdies ligų prevencija, streso mažinimas, kūno formų dailinimas – sąrašas ilgas. Tą pastebėjo visi, kurie lanko nemokamas treniruotes ir net paklausti, ar kažkuo serga, atsako, jog pamiršo, ką reiškia sirgti. Gyvenimo kokybė pagerėja kardinaliai – daugiau pajudėję, mes geriau miegame, esame geresnės nuotaikos, mus rečiau kankina įvairūs kūno skausmai.

Motyvuokite tuos, kurie mieliau renkasi šlepetes ant kojų nei sportinius batelius – kaip pradėti intensyviau judėti?

Visiems kauniečiams ir miesto svečiams, nutarusiems pradėti sportuoti ir pabūti bendraminčių būryje, tvirtai sakau – verta išdrįsti ir apsilankyti „Judėk sveikai“ treniruotėse. Jos vyks kiekvieną darbo dieną, galėsite išsirinkti treniruotes pagal sau tinkamą laiką, vietą bei intensyvumą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content