Vyksta akcija „Augink gyvūną atsakingai“

Atšilus orams Kauno miesto gyventojai vis daugiau laiko praleidžia lauke: parkuose, skveruose, stadionuose, paplūdimiuose. Vis daugiau gyventojų išeina į viešąsias vietas su savo augintiniais. Todėl Kauno miesto savivaldybė šią savaitę organizuoja tęstinę akciją „Augink gyvūną atsakingai“. Akcijos metu daromi reidai, kurių metu tikrinama, kaip šunis viešosiose vietose vedžiojantys asmenys laikosi Gyvūnų laikymo  Kauno mieste taisyklių.

Akcijos metu bus tikrinama šiose Kauno miesto seniūnijose esančių parkų, skverų, pasivaikščiojimo vietų teritorijos, ugdymo įstaigoms priklausančias teritorijos (stadionai, kiemai) ir kitos vietos šiomis dienomis: gegužės 19 d. Panemunės ir Petrašiūnų seniūnijose, gegužės 20 d. Eigulių ir Žaliakalnio seniūnijose.

Primename, kad, vedžiojant šunis viešosiose vietose, privaloma laikytis Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių, patvirtintų Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus reikalavimų.

Viešosiose vietos vedami šunys turi būti su pavadėliu. Jei šalia yra pašalinių žmonių, pavadėlis turi būti sutrumpintas tiek, kad šuo nekeltų grėsmės kitų žmonių ar kitų gyvūnų saugumui. Šuns savininkas privalo užtikrinti, kad gyvūnas nebūtų paliktas be priežiūros viešoje vietoje, taip pat gyvūną vedžiojantis asmuo privalo turėti su savimi priemones gyvūnų ekskrementams surinkti (maišelį ar pan.) ir nedelsiant surinkti gyvūno paliktus ekskrementus ar sutvarkyti gyvūno priterštą vietą.

Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklės nustato, kad katės, šunys, šeškai privalo būti vakcinuoti, ženklinti bei registruoti. Primename, kad draudžiama vedžioti gyvūnus masinio susibūrimo vietose, kapinėse, mokyklų, sveikatos priežiūros įstaigų, vaikų darželių teritorijose, sporto ir vaikų žaidimo aikštėse, stadionuose ir vietose, pažymėtose ženklu „Vedžioti šunis draudžiama“.

Primename, kad už Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių pažeidimus gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content