Situacija Ryto ir P. Mašioto pradinėse mokyklose: pirmenybė teikiama būsimiesiems pradinukams, gyvenantiems Šilainiuose  

Į Kauno Ryto ir Prano Mašioto pradines mokyklas nori patekti dvigubai daugiau būsimųjų pirmokų nei šiose mokyklose yra vietos. Daugelis jų gyvena Šilainių mikrorajone, kuriam yra priskirtos abi mokyklos. Į jas nepatekę vaikai yra laukiami netoliese esančiose Tado Ivanausko ir Milikonių mokyklose, kurios yra pasiruošusios priimti apie 200 priešmokyklinio amžiaus vaikų.

 Sausio mėnesio pradžioje Kauno Ryto ir Prano Mašioto pradinės mokyklos pradėjo prašymų priėmimo procedūrą. Paaiškėjo, kad abiejose mokyklose mokytis norinčių būsimųjų pirmokų yra daugiau nei jose yra vietos.

„Prašymai priimami pakankamai anksti tam, kad vėliau mokyklos galėtų racionaliai planuoti grupių ir klasių skaičius. Kuomet šios dvi mokyklos pateikė informaciją apie gautų prašymų skaičių, paaiškėjo, kad abi šios pradinės mokyklos nesugebės priimti visų prašymus pateikusių pirmokų, kurie gyvena mokykloms priskirtame rajone. Tarybos sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant būtent į šią faktinę informaciją“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Pasak jo, pradinės mokyklos pirmiausiai turi tenkinti norinčių mokytis pradinėse klasėse vaikų poreikius, kurie gyvena mokyklai priskirtame rajone. Priimant tarybos sprendimą, tai buvo esminis argumentas.

„Noriu pabrėžti, kad prašymo mokytis tam tikroje mokykloje priėmimas tikrai nereiškia vaiko priėmimo į mokyklą. Iš tėvų skundų galima įtarti, kad dalis jų suprato priešingai. Atsakomybę už šitą nesusikalbėjimą turėtų prisiimti mokyklų vadovai, kurie yra atsakingi už bendravimą su tėveliais“, – akcentavo V. Mažeika.

Kauno Ryto pradinė mokykla iki dabar yra sulaukusi 134 prašymų į pirmą klasę, iš kurių 75 vaikai gyvena mokyklai priskirtame rajone. Net ir neformuodama priešmokyklinių grupių, mokykla nesugebės patenkinti visų mikrorajono vaikų poreikio. Į ją šiandieniniais duomenimis nepateks 17 vietos vaikų, kuriems yra suteikiama pirmenybė. Sprendimą mokykloje neformuoti priešmokyklinio ugdymo grupių inicijavo pati mokyklos vadovybė.

„Mokykla yra perpildyta ir norėdami dalį patalpų skirti pradinukų ugdymo erdvėms, norėjome nekomplektuoti priešmokyklinio ugdymo grupių. Tokiai pozicijai pritarė ir Kauno miesto taryba“, – teigė Kauno Ryto pradinės mokyklos direktorė Alina Striškienė.

Kauno Prano Mašioto pradinė mokykla yra sulaukusi 150 prašymų į pirmąją klasę. Iš visų prašymų mokykla galės patenkinti tik 72, net ir neformuodama priešmokyklinių grupių.

„Ši mokykla neturi atskirų patalpų, pritaikytų priešmokyklinukams. Šią problemą civilizuotai galima spręsti tik mokyklai suteikiant papildomas patalpas. Būtent šiuo keliu ir planuojame eiti. Žinoma, tam reikės laiko“, – patikino V. Mažeika.

„Gerbiame šį sprendimą ir jį vykdysime“, – tvirtino Kauno Prano Mašioto mokyklos direktorė Aušra Burbienė.

Į šias mokyklas nepatekusių priešmokyklinio amžiaus vaikų tėveliams sudarytos visos sąlygos priešmokyklines grupes lankyti netoliese esančiose Tado Ivanausko progimnazijoje ar Milikonių pagrindinėje mokykloje, kurios gali priimti maždaug 200 vaikų. Abi šios mokyklos yra netoliese Prano Mašioto ir Kauno Ryto pradinių mokyklų. Tėveliai taip pat turi galimybę savo vaikus leisti į bet kurią kitą, ypač jiems priskirtame mikrorajone esančią mokyklą. Taip pat vaikai gali būti toliau ugdomi ir darželiuose, kuriuos jie šiuo metu lanko.

 

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content