Nepagrįstas skundas stabdo Kauno gatvių tvarkymo darbus

Finansavimą gatvių tvarkymui šįmet padidinusi Kauno miesto savivaldybė sulaukė netikėto smūgio. Bendrovė „Kamesta“ apskundė teismui savivaldybės paskelbtą atvirąjį tarptautinį gatvių tvarkymo su „Remix“ aparatu konkursą.

„Aparatas „Remix“ yra pats sudėtingiausias ir pavojingiausias kelininkų naudojamas įrenginys. Turime karčios patirties, kuomet su šia technologija dirbantiems kelininkams reikėjo po metų taisyti broką. Taip pat buvo atvejis, kuomet net ir patyrę kelininkai sugebėjo sudeginti šį aparatą. Todėl konkurso sąlygose numatytas reikalavimas rangovams turėti bent minimalios patirties yra ne tik logiškas, bet ir būtinas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Kauno apygardos teismui pateiktame „Kamestos“ skunde nurodoma, kad šis reikalavimas yra perteklinis ir riboja dalyvių konkurenciją. Pasak G. Petrausko, šis argumentas yra nepagrįstas, o tai įrodo faktas, kad vien Lietuvoje yra mažiausiai 3 įmonės, turinčios tokią techniką ir darbo su ja patirties.

„Beje, tai yra tarptautinis konkursas, todėl galimų dalyvių ratas išsiplečia dar labiau“, – pabrėžė savivaldybės administracijos vadovas.

„Mes nenorime, kad Kaunas būtų bandymų poligonu, kuriame patirties neturinčios įmonės mokosi dirbti su technika ir vėliau taiso savo klaidas. Mums reikia patirties, kokybės ir gerų kainų. Esame pasiruošę į miesto gatves investuoti dar daugiau nei pernai, o darbus norime pradėti iškart. Dabar klausimas yra vienas: ar teismai gins miestiečius ir miesto interesus, ar prieštaringos reputacijos įmonei leis trukdyti mums dirbti?“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto savivaldybė apskundė teismo sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir pateikė 100 tūkst. eurų dydžio priešieškinį. Teismas savivaldybės prašymą turėtų nagrinėti artimiausiu metu.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content