Kauno miestą ir rajoną sujungęs dviračių takas: nuo miesto centro iki Kačerginės – per valandą

Vėlų penktadienio vakarą užbaigti Marvelės dviračių tako asfaltavimo darbai. Kauną ir Kauno rajoną sujungęs dviračių takas kauniečiams leis nepertraukiamai minti kelias dešimtis kilometrų.

Nuo Užnemunės gatvės Marvelėje iki Kauno rajono ribos 1,3 kilometrų ilgio ir nuo 2 iki 2,5 metrų pločio einančią dviračių tako atkarpą po šv. Velykų pradėję asfaltuoti kelininkai užtruko dvi savaites. Per kelias ateinančias savaites bus sutvarkytas ir dviračių tako aplinka.

„Dviratininkai iš Lampėdžių, Šilainių, ar miesto centro nuo šiol gali lengvai ir patogiai pasiekti Kauno rajoną. Ši kryptis puikiai tinka rekreaciniam pasivažinėjimui. Ypač dabar kai daugelis žmonių kenčia nuo nejudrumo sukeliamų negalavimų – dviračiai yra puiki priemonė pagerinti sveikatą. Važiuojant lėtu tempu nuo Kauno centro, Kačerginę galima pasiekti vos per valandą“, – kalbėjo dviratininkų bendruomenės atstovas Linas Vainius.

„Simboliška, jog dviračių takas pagaliau sujungė Kauną ir Kauno rajoną. Jau dabar pastebime, kad šis maršrutas yra labai populiarus tarp miestiečių. Šią vasarą planuojame pradėti ir Veiverių gatvės dviračių tako įrengimo darbus. Siekiame, jog dviratis taptų kasdiene kauniečių susisiekimo transporto priemone“, – sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Dviračio tako atkarpos įrengimas atsiėjo 115 tūkst. eurų. Atliktiems darbams suteikta 5 metų garantija. Šįmet Kauną ir Kauno rajoną turėtų sujungti dar vienas dviračių takas. Šią vasarą Veiverių gatvėje prasidės dviračių tako nuo Vytauto Didžiojo tilto iki Garliavos tiesimo darbai. Dviračių takas bus įrengtas dešinėje Veiverių gatvės pusėje (važiuojant Garliavos kryptimi). Jo ilgis sieks apie 5 kilometrus.

Beveik per visą gatvės ilgį dviračių takas bus atskirtas nuo pėsčiųjų tako – tik keliose vietose, kur šaligatvis yra labai siauras, bus įrengtas bendras dviračių ir pėsčiųjų takas. Dviračių takas bus asfaltuotas, o pėsčiųjų – išklotas trinkelėmis. Visame take bus įrengtas naujas apšvietimas.

Preliminariais skaičiavimais, Veiverių gatvės dviračių tako įrengimas kainuos apie 1,08 mln. eurų. Elektros tinklų rekonstrukcija ir naujo apšvietimo įrengimas turėtų kainuoti apie 500 tūkst. eurų. Šie darbai bus finansuojami Europos sąjungos ir Kauno miesto biudžeto lėšomis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content