Kauno meras Visvaldas Matijošaitis švarinimosi akcijos dalyvius vaišino obuoliais

Šį šeštadienį Kaunas tvarkėsi. Vienuolikoje oficialių akcijos „Kaunas tvarkosi!” taškų buvo galima išvysti šimtus šiukšlių maišais, grėbliais ir pirštinėmis „apsiginklavusių“ kauniečių. Skaičiuojama, jog akcijoje dalyvavo daugiau nei dešimt tūkstančių miestiečių.

Švarinimosi taškuose įkurtuose rūšiavimo miesteliuose veikė bendrovės „Kauno švara“ ambasados, kuriose kauniečiai su savo atžalomis rado įvairių pramogų, žaidimų ir edukacinių programų.

Akcijos dalyvius obuoliais vaišinęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigė, jog surinktas šiukšles išveš visą savaitgalį dirbsiančios bendrovės „Kauno švara“ šiukšliavėžės.

„Aplinką stengiamės tvarkyti ištisus metus, reikia mylėti gamtą ir ją puoselėti. Šįmet besitvarkančių žmonių kur kas daugiau, galbūt tam įtakos turėjo ir oras“ , – teigė kaunietė Eglė.

„Renkame šiukšles, kurios nesugenda ir nesupūna, o  lieka žemėje. Tradiciškai daugiausiai randame plastmasės, metalo, stiklo gaminių“, – sakė Aleksoto aplinką švarinęs Genadijus.

Dėmesys rūšiavimui

Šiemet vienas iš pagrindinių „Kaunas tvarkosi 2016” akcijos tikslų – rūšiavimo skatinimas. Pasak V. Matijošaičio, svarbu išmokinti ir įpratinti vaikus jau nuo mažens rūšiuoti atliekas, kad kuo mažesnis jų kiekis patektų į sąvartyną.

„Praėjusių metų pabaigoje individualių namų savininkams išdalinome kelias dešimtis tūkstančių rūšiavimo konteinerių. Jau dabar matome, jog buitinių atliekų konteinerių kiekis mažėja, o didėja išrūšiuoto stiklo, popieriaus bei plastmasės kiekiai“, – pabrėžė Kauno vadovas.

„Rūšiuojant šiukšles visi darome klaidų, todėl labai smagu, jog šiandien ne tik tvarkėmės, bet ir mokinomės taisyklingai rūšiuoti. Manau atsakingi tėvai turėtų nuolat rodyti pavyzdį savo vaikams  kaip rūšiuoti ir kokią naudą tai duoda“, – sakė Pažaislio vienuolyno prieigas tvarkiusi Ieva.

Tikslus švarinimosi akcijoje dalyvavusių žmonių skaičius paaiškės pirmadienį. Preliminariais duomenimis šeštadienį Kaune tvarkėsi daugiau nei 10 tūkstančių miestiečių.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content