Gineso rekordą pelniusi Kauno eglutė atgijo netikėtu pavidalu

Rotušės aikštę puošusi iš plastikinių butelių pagaminta smaragdinė Kalėdų eglė net ir po ketverių metų kauniečiams primins ekologijos idėjas. 18 metrų aukščio skulptūrai panaudoti tūkstančiai plastikinių butelių virto spalvotais maišais, kuriuos dovanų gaus šį šeštadienį vyksiančios akcijos „Kaunas tvarkosi“ dalyviai.

Geltoni skirti plastikui, žali – stiklui, o mėlyni – popieriui. Įvairiaspalviai polietileniniai atliekų rūšiavimo maišai – tai, kas liko iš 42 tūkstančių plastiko butelių, kurie buvo panaudoti kuriant visos Lietuvos ir pasaulio simpatijas pelniusią Kalėdų eglę. Perdirbant antrines žaliavas panaudoti ir apie 150 tūkst. vadinamųjų plastikinių „užtrauktukų“, kuriais buvo sutvirtinti buteliai.

Perdirbus visą plastiką, išėjo pusantro tūkstančio komplektų, kurių kiekvieną sudaro po 36 skirtingų spalvų 40 litrų talpos maišus skirtingoms atliekoms rūšiuoti.

„Visa tai planuojame išdalinti kauniečiams. Šeštadienį jų lauksime atvykstančių į kurį nors iš vienuolikos miesto tvarkymo taškų. Už pagalbą švarinant miestą akcijos „Kaunas tvarkosi“ dalyvius ne tik apdovanosime, bet ir supažindinsime su pagrindiniais atliekų rūšiavimo principais bei teikiama nauda“, – apie akcijos „Kaunas tvarkosi“ edukacinę programą pasakojo Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

16 metrų siekusi smaragdinė eglė su viršūnę puošusia dviejų metrų aukščio žvaigžde 2012-ųjų gegužę pateko į Gineso rekordų knygą kaip aukščiausia pasaulyje plastikinių butelių skulptūra. Daugeliui kauniečių ir miesto svečių iki šiol malonius prisiminimus keliantis netradicinis Kalėdų simbolis – akivaizdus pavyzdys, kaip niekam nereikalingi plastiko buteliai gali tapti antrine žaliava net skulptūroms ar kitiems įspūdingiems kūriniams.

Būtent ekologija buvo kertinė smaragdinės eglės nešta idėja. Akcijos „Kaunas tvarkosi“ organizatoriai neabejoja, kad ši Kalėdų simbolio misija tęsiasi iki šiol, mat atliekų rūšiavimas – viena pagrindinių priemonių aplinkai tausoti.

Akcija „Kaunas tvarkosi“ vyks balandžio 23 dieną, nuo 10 valandos. Daugiau informacijos apie Kaune rengiamą visuotinę švarinimosi dieną galima rasti internete adresu tvarkosi.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content