Oficialu: „Žalgirio“ areną netrukus papuoš įspūdingo dydžio užrašas

Iki balandžio pabaigos ant „Žalgirio“ arenos fasado bus sumontuotas didžiausias Lietuvoje ir vienas didžiausių Europoje LED ekranas. Be pagrindinės funkcijos – arenos pavadinimo rodymo – milžiniškas ekranas bus naudojamas ir komercinės reklamos, ir tekstinės, grafinės bei video informacijos pateikimui. Arenos specialistai jau pradėjo paruošiamuosius montavimo darbus.

Ant arenos bus sumontuotas 4 metrų aukščio ir 80 metrų ilgio interaktyvus LED ekranas. 320 kv. metrų ploto įrenginys bus nukreiptas į Karaliaus Mindaugo prospekto pusę. Šiuo metu Suomijos įmonės „Darepro“ specialistų gaminamas ekranas ant arenos bus montuojamas balandžio mėnesio viduryje. Planuojama, jog šie darbai užtruks iki 10 dienų. Šiuo metu „Žalgirio“ arenos specialistai ruošia ekranui skirtą vietą, tiesia elektros energijos ir duomenų perdavimo kabelius.

„Tas įprastas arenos pavadinimo variantas, kuris buvo siūlomas anksčiau, yra jau atgyvenusi praeitis. Ekranas, kuris bus montuojamas ant arenos, yra modernus ir šiuolaikiškas sprendimas. Nei tokios antros arenos, nei tokio antro užrašo Lietuvoje nėra ir greitu metu nebus. Svarbu tai, kad ekraną bus galima išnaudoti marketinginiais tikslais, o tai padės „Žalgiriui“ pritraukti naujų rėmėjų“, – akcentavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Modernus ekranas ir jo montavimo darbai kainuos apie 400 tūkst. eurų, kuriuos padengs „Žalgirio“ arena kartu su miesto savivaldybe. Aukšta rezoliucija ir didelis ryškumas užtikrins gerą vaizdo matomumą ne tik nakties, bet ir dienos metu.

„Arenos užrašo klausimas visada buvo aktualus, todėl džiaugiamės, kad pagaliau jis tampa realybe. Tai yra mūsų investicija miesto labui. Norime, kad Kaunas būtų gražesnis, – sakė Kauno „Žalgirio“ arenos vykdomoji direktorė Asta Ivanauskienė. – Be to, galimybė universaliai naudoti LED ekranus leis dalį investicijų sumos gana greitai susigrąžinti. Šis sprendimas taip pat leidžia išlaikyti unikalų arenos fasadą bei yra suderintas su mūsų vykdoma žaliąja strategija – sistema sunaudos labai mažai elektros energijos.“

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content