Kaunas atšaukė alkoholio draudimą Kazimiero mugėje

Kovo 18-20 dienomis Kaune vyksiančioje Kazimiero mugėje bus leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais ne tik išsinešti.

„Alkoholio vartojimas šiandieninėje Lietuvoje vis dar yra didžiulė problema. Bet draudimais tradicinėse mugėse šios problemos tikrai neišspręsime. Jei kauniečiai ar miesto svečiai, atvykę į savaitgalį vykstančią mugę, paragaus kaimiško alaus, dangus tikrai nenugrius“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Rekomendacinio pobūdžio siūlymą Kazimiero mugėje leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais tik uždarytoje taroje buvo pateikusi Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupė. Kauno miesto savivaldybės Renginių komisija šios savaitės pradžioje šį draudimą atšaukė.

Kazimiero mugę organizuoja Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga. Jos vadovo Vido Juodsnukio teigimu,

„Per 15 metų niekada su tuo neturėjome jokių problemų. Kazimiero mugė nėra ta vieta, kur žmonės ateitų nusigerti“, – pasakojo V. Juodsnukis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content