Į rekordų knygą pretenduojantis milžiniškas margutis jau pasiekė Kauno Studentų skverą

Neįprasto Kauno studentų kūrinio – milžiniško velykinio margučio – paruošimas artėja link finišo tiesiosios. Penktadienį užbaigę margučio gamybą, studentai jį atgabeno į Kauno centre esantį Studentų skverą. Čia jis bus dažomas ir lauks antrosios Velykų dienos, kuomet jis bus ridenamas senamiesčio link.

Prie studentų vienybę simbolizuojančio margučio gamybos rankas jau pridėjo kelios dešimtys jaunuolių. Dieną ir naktį plušę studentai tvirtino esantys pavargę, bet laimingi – margučio dažymo darbus ketinama užbaigti šį šeštadienį.

„Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį užbaigėme kiaušinio karkaso konstrukcijos darbus. Dabar lauks dekoravimo bei dažymo darbai“, – sakė vienas iš iniciatyvos autorių Lukas Stumbra.

Sieks rekordo

Nors studentai ketino pagaminti 5,5 metrų aukščio margutį, jo aukštis gali būti netgi didesnis. Tikslūs matavimai bus atlikti pirmadienį, kuomet S. Daukanto gatvėje esančiame Studentų skvere margutis bus išmatuotas, o nuotraukos ir faktai apie margučio dydį bus perduoti rekordus fiksuojančiai agentūrai.

Pasak idėjos autoriaus antrakursio Mariaus Jesiskio, velykinio margučio svoris siekia 200-250 kilogramų.

Ridens visas miestas

„Siekdami atgaivinti seną ir gražią tradiciją, margutį ridens visų Kauno aukštųjų mokyklų studentai. Taip pat kviečiame visus kauniečius į nuotaikingą reginį. Visuomet palaikėme ir palaikysime studentijos iniciatyvas“ , – sakė Kauno miesto tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Mantas Jurgutis.

Antrąją šv. Velykų dieną nuo Studentų skvero „studentiškasis“ margutis riedės Laisvės alėja iki pat Muzikinio teatro sodelio prieigų. 14 valandą prasidėsiančią nuotaikingą eiseną lydės mušamųjų instrumentų ansamblis „Ritmas kitaip“. Velykiniam margučiui pasiekus Miesto sodą, bus surengtas gyvo garso koncertas. Šią studentų iniciatyvą globoja Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content