Torunė tapo Kauno miestu parneriu

Kaunas įgijo dar vieną miestą-partnerį. Juo, pasirašius bendradarbiavimo ketinimų protokolą, tapo šiaurinėje Lenkijos dalyje įsikūrusi Torunė. Tai jau ketvirtasis kaimyninės šalies miestas, su kuriuo oficialiai bendradarbiauja Kaunas.

Bendradarbiavimo protokolą parašais penktadienį patvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir Torunės vadovas Michailas Zaleskis.

„Šiandien Kauno ir Torunės miestams yra istorinė diena. Tikiu, kad pradedame gražų ir prasmingą bendradarbiavimą. 2009 metais Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus Torūnėje atidarė Lietuvos ir Lenkijos namus. Tai buvo svarbus žingsnis, prisidėjęs prie to, kad šiandien mes visi esame čia. Tikiuosi, kad jau netrukus pasimatysi Torunėje“, – kalbėjo Kauno meras V. Matijošaitis.

„Džiaugiuosi prasidedančiu bendradarbiavimu tarp mūsų miestų. Vaikščiodamas Kauno gatvėmis įsitikinau, kad esame panašūs: pradedant senamiesčiu, baigiant akademinio jaunimo gausa. Esu įsitikinęs, kad susitiksime dar ne kartą tiek Kaune, tiek Torūnėje“, – kalbėjo Torūnės meras M. Zaleskis.

Kauno ir Torūnės vadovai penktadienį atidarė M. Žilinsko dailės galerijoje Torūnės šiuolaikinio meno centro parodą „Laiko ženklai“ . Kolekcijoje – žymių Lenkijos menininkų, jau tapusių lenkų meno klasika ir tarptautiniu mastu pripažintų užsienio menininkų kūriniai. Tai pirmasis šios kolekcijos pristatymas užsienyje ir pirmoji tokia išsami lenkų meno paroda Lietuvoje per pastaruosius 14 metų. Paroda veiks iki balandžio 3 d.

Torunė yra mietas – apskritis Lenkijos šiaurinėje dalyje, prie Vyslos upės. Tai – pramoninis miestas, kur išvystyta chemijos, tekstilės, prietaisų, baldų, medienos pramonė. Torūnė garsėja N. Koperniko universitetu – šis mokslininkas gimė būtent šiame mieste.

Tai jau ketvirtasis miestas partneris kaimyninėje šalyje. Iki šiol Kaunas oficialiai bendradarbiavo buvo su Vroclavu, Myslibužu ir Bialystoku.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content