Naujovės Kaune: finansavimo paraiškas vertins ne politikai, o ekspertai

Įvairių sričių Kauno miesto savivaldybei teikiamas paraiškas dėl finansavimo vertins ne politikai ar savivaldybės darbuotojai, o išorės ekspertai. Pasak specialistų – tai didelė naujovė šalies savivaldybių gyvenime. Nors ekspertų darbas bus neatlygintinas, neabejojama, jog jų bus užtektinai.

 „Naujoji Kauno miesto savivaldybės komanda dirba skaidriau ir efektyviau. Situacijos, kuomet sprendimus dėl finansavimo priimdavo politikai ar su jais susiję valdininkai, keldavo įvairiausių minčių. Mes norime, kad savivaldybei teikiamas paraiškas vertintų savo sričių profesionalai, kuriuos kviečiame prisidėti“, – teigė Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė.

Vertinimo ekspertais gali būti Lietuvos ir užsienio mokslo ir studijų institucijų, nevyriausybinių organizacijų, konsultacines ir ekspertines paslaugas teikiančių organizacijų atstovai ar pavieniai asmenys. Ekspertais negali būti Kauno miesto tarybos nariai, savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato darbuotojai, savivaldybės administracijos ir savivaldybei pavaldžių įstaigų, įmonių ir organizacijų darbuotojai ir jų šeimos nariai.

Viešųjų paslaugų teikimo projektų finansavimo tikslas – bendradarbiaujant su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, kitais Kauno mieste veikiančiais juridiniais asmenimis, spręsti savivaldybės bendrosios gyventojų kultūros ugdymo, miesto įvaizdžio stiprinimo, sveikatos gerinimo, socialinių paslaugų teikimo, jaunimo reikalų, kūno kultūros ir sporto plėtojimo problemas.

Ekspertai, norintys vertinti savivaldybei teikiamus projektu, iki kovo 1 dienos internetu turi užpildyti registracijos anketą ir pateikti gyvenimo aprašymą https://www.kaunas.lt/ekspertai/

Registruotis ekspertu galima tik į vieną iš šių sričių: bendrosios gyventojų kultūros ugdymo, miesto įvaizdžio stiprinimo, visuomenės sveikatos stiprinimo, nevyriausybinių organizacijų ir miesto bendruomenės įgalinimo, socialinių paslaugų plėtros, kūno kultūros ir sporto plėtojimo. Platesnę informaciją apie ekspertų darbą teikia Kauno miesto savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyrius.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content