Kauno mokykloje įrengtoje 3D klasėje – kaip kine

Kauno mokykloje įrengtoje 3D klasėje – kaip kine

 Kauno „Saulės“ gimnazijos vyresnių klasių moksleiviai nuo šiol mokysis kitaip. Naujai atidarytoje išmaniojoje 3D klasėje gimnazistai įvairius chemijos, biologijos ir kitų disciplinų reiškinius pažins virtualiai. Įrengti modernią klasę gimnazijai padėjo dvi socialiai atsakingos įmonės.

„Labai malonu, jog šalia mokslo pastaruoju metu labai dažnai atsiranda ir verslas. Mokykla dažnai eidavo iš paskos šiuolaikiniam gyvenimui. Šiandien tokius dalykus kaip pieštuką, parkerį ar popierių keičia jau visai kiti dalykai. Džiaugiuosi būdamas vienoje geriausių Kauno regiono mokyklų, kuri galvoja apie savo mokyklos filosofiją ir sau kelia ambicingus tikslus“, – kalbėjo Kauno vicemeras, liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys.

„Tai, kad tokia klasė gimnazijoje atsirado visų pirma mokyklos bendruomenės iniciatyva, yra puikus pavyzdys. Visai neseniai kaip tik apie tokias technologijas buvo kalbama ateities konferencijoje, kur buvo pabrėžta, jog mokytojams labai svarbu šiuolaikines technologijas taikyti mokymosi procese“, – akcentavo profesorius, Kauno mero patarėjas Dainius Pavalkis.

„Šiandienos mokykloje technologijos privalo būti neatsiejama ugdymo proceso dalis. Taip atsiranda galimybė ne tik gilinti mokslo žinias, bet ir užtikrinti kokybišką bendradarbiavimą su gimnazistais tikintis geresnių mokymosi pasiekimų“, – teigė Kauno „Saulės“ gimnazijos mokyklos direktorė Sonata Drazdavičienė.

Mokiniai išmaniojoje 3D klasėje turės galimybę mokytis matematikos, informatikos, biologijos ir chemijos kitaip. Šį projektą padėjo įgyvendinti dvi socialiai atsakingos Kaune veikiančios įmonės „TeleSoftas“ ir „Kitron“.

„Prieš šešerius metus viešėjau Madrido mokyklose ir ten vaikai jau turėjo tokias 3D klases. Šiandien pagaliau žengėme žingsnį, kuriuo pasivijome Europą ir pasaulį“, – pabrėžė įmonės „TeleSoftas“ direktorius Algirdas Stonys.

„Džiugu, jog įmonė „Kitron“ taip pat turėjo galimybę prisidėti prie mokymosi procesų tobulinimo. Neabejoju, jog moksleiviams bus žymiai įdomiau mokytis“, – teigė įmonės „Kitron“  personalo projektų vadovė Vita Staniukynaitė.

Europoje bei JAV veikiančių tokio pobūdžio klasių efektyvumo tyrimai parodė, jog jų nauda yra didelė tiek moksleiviams, tiek ir mokytojams.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content