Naujos statybos butus Kaune perka ir vilniečiai

Nekilnojamojo turto specialistai teigia, jog 2016-ieji Kauno miestui bus išskirtiniai. Auganti būsto paklausa, sudaromų sandorių skaičius signalizuoja apie didėjančią gyventojų perkamąją galią,  o tuo pačiu – ir apie būsto rinkos suaktyvėjimą.

Bendrovės „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago teigimu, nekilnojamojo turto rinkoje Kaune pastebima svarbių pokyčių. Dar visai neseniai daugiausia buvo siūloma ekonominės klasės butų. Tuo tarpu prestižinės klasės naujos statybos būstų pirmuosius tris 2015 m. ketvirčius apskritai beveik nebuvo. Dabar situacija keičiasi, o ją įtakoja augančios kauniečių pajamos, kylanti perkamoji galia ir dėl jos atsirandanti prestižinės klasės butų paklausa.

Pokyčius rinkoje taip pat iliustruoja ir Kauno miesto savivaldybės išduodamų statybos leidimų skaičius. Palyginus su 2014-aisiais, pernai šis skaičius išaugo 8,4 proc. (nuo 1080 iki 1171).

Auga kauniečių pajamos

„Visam Kauno regionui būstų kainų augimas yra teigiamas rodiklis, nes rodo padidėjusią gyventojų perkamąją galią bei  padidėjusią nekilnojamojo turto paklausą. Sprendžiant pagal išduotų statybų leidimų skaičių, galima konstatuoti, jog darbai mieste pradeda virti pilnu tempu“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Į miesto biudžetą surinkta 7,7 mln. eurų daugiau nei planuota. Geresnis gyventojų pajamų mokesčio surenkamumas rodo, jog Kaune daugėja darbo vietų ir kyla darbo užmokestis. Natūralu, jog didėja ir kauniečių perkamoji galia. Tikiu, jog NT projektų vystytojai tikrai patenkins kylančią paklausą“, – pabrėžė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Perka ir vilniečiai

K. Vanago teigimu, nekilnojamasis turtas Kaune vis labiau traukia smulkiųjų investuotojų dėmesį. Jie renkasi būstą ne gyvenimui, bet investicijai ir ieško nedidelio ploto butų centre ir aplink jį.

„Butus investicijai Kaune dėl greitesnio atsiperkamumo renkasi ne tik kauniečiai, bet ir sostinės gyventojai. Tad galima tikėtis, kad susidomėjimas naujos statybos būstais kaip investicija šiemet gali ūgtelėti dar labiau“, – sakė K. Vanagas.

Plėtra neišvengiama

„Mūsų įžvalgomis, ir toliau vyks NT plėtra Kauno mikrorajonuose, tačiau sujudimas bus ir miesto centrinėje dalyje. Čia įžvelgiama vis daugiau privalumų gyventi. Artimiausiais metais centrinėje miesto dalyje planuojami keli stambūs projektai, kurie bus pritaikyti gyvenamajai statybai. Tad drąsiai galime sakyti, kad miesto centrinė dalis artimiausiu metu turi labai geras perspektyvas ir tendencijas“, – tvirtino bendrovės „Ober – Haus“ Kauno biuro vadovas Saulius Umbrasas.

Anot jo, Kauno mieste jaučiamas naujos statybos daugiabučių namų stygius, tad tikėtina, kad artimiausiu metu mieste prasidės daugiau statybų būtent gyvenamojo NT sektoriuje.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content