Istorinė diena: Kaunui atiteko teisė statyti Nacionalinį mokslo ir inovacijų centrą

Šį antradienio rytą Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) paskelbė neeilinę naujieną – Nacionalinis mokslo ir inovacijų centras bus statomas Kaune, Nemuno saloje. Artimiausiu metu bus skelbiamas tarptautinis architektūrinis konkursas, o mokslo centro statybų pabaiga numatoma iki 2018 metų.

„Tai istorinis įvykis, įrodantis, jog nacionalinės reikšmės objektai gali būti vystomi ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Kaip „Žalgiris“ yra visos Lietuvos komanda, taip ir šis centras bus visos Lietuvos mokslo centras. Dabar belieka pasiraitoti rankoves ir įgyvendinti pagrindinį tikslą, kad 2018 metais mokslo centras jau būtų pastatytas. Tikiu, jog ateityje šis centras atsidurs atvirutėse apie Kauną“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Šis interaktyvus centras prisidės prie jaunimo sudominimo mokslu. Čia jie galės viską pačiupinėti, pabandyti,  pažaisti. Tai įdomu ir veda prie pažinimo džiaugsmo. Tikiu, jog šis centras Kaunui suteiks šarmo ir priviliojant turistus“, – kalbėjo Kauno mero patarėjas Dainius Pavalkis.

Unikali vieta

Pasak Kauno tarybos nario Jono Audėjaičio, nacionaliniam mokslo centrui skirta pati švenčiausia Kauno vieta –  Nemuno sala.

„Kaunas turi unikalią galimybę įveiklinti Nemuno salą per mokslą. Dabar bus  organizuojamas tarptautinis architektūrinis konkursas. Laukia išties nemenki iššūkiai ir darbai“, – dėstė J. Audėjaitis.

„Sveikinu Kauną, išties visi nepaprastai džiaugiamės. Tikrai ne viską reikia koncentruoti Vilniuje. Gal pagaliau Kaunas bus garsus ne tik dėl to, jog turi zoologijos sodą ar garsėja kaip krepšinio Meka. Kaunas atsivers kaip kompetencijų, mokslo ir inovacijų centras“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas.

„Šis centras – tai didelis visos Lietuvos laimėjimas ir didelio darbo pradžia. Jauniems žmonėms šis centras padės apsispręsti dėl karjeros“ , kalbėjo verslininkas, inovatorius Vladas Lašas.

Specialistų teigimu, mokslo pramogų erdvėje būtų galima susipažinti su naujausiomis inovacijomis. Jos padėtų vaikams ir suaugusiems plėsti žinių ratą ir tobulėti. Pasaulinė praktika rodo, kad tokie centrai yra geriausia mokslo populiarinimo priemonė.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content