Pavyzdinis projektas Kaune: daugiabutį renovavo per pusmetį, sąskaitos sumažėjo 4 kartus

V. Krėvės prospekte esantis 115A numeriu pažymėtas devynaukštis savo išvaizda ir ekonomiškumu išsiskiria iš visų ne naujos statybos Kauno daugiabučių. Vos pusmetį trukę renovacijos darbai buvo užbaigti prieš kiek daugiau nei mėnesį, o daugiabučio gyventojai jau skaičiuoja dėl sumažėjusių šildymo sąskaitų sutaupytus pinigus.

„Būdavo, kad namo kraštiniuose butuose nuo šalčio užšaldavo langai, o dabar šilta, gera. Sąskaitos už šildymą taip pat džiugina. Jeigu 2014 metais gruodžio mėnesį mokėjau 97 eurus,  praėjusių metų sąskaita už tą patį laikotarpį siekė vos 24 eurus“, – teigė renovuoto daugiabučio gyventoja Sabina.

Pasak tame pačiame name gyvenančios Zofijos, dabar visuose kambariuose šilta, net jeigu ir viename iš jų nestovi radiatorius.

Po renovacijos pastatas pasikeitė tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Vos per kelis mėnesius buvo įstatyti 174 nauji langai, apšiltintas namo stogas, fasadas ir cokolis. Taip pat atnaujintos šildymo, ventiliacijos, elektros, buitinių ir lietaus nuotekų sistemos, sumontuoti du nauji liftai.

„Šis namas iš tiesų atgimė naujai. Pagrindiniai darbai jau baigti, dabar liko perdažyti laiptines, o atšilus persikelsime į kiemą tvarkyti gerbūvio“, – teigė renovacijos projektą administruojančios bendrovės „Reineks“ atstovas Ramūnas Gatautis.

Anot R. Gataučio, name įdiegta nemažai naujovių. Viena jų – butų languose sumontuotos automatinės orlaidės, įdiegti šilumos siurbliai ne tik užtikrina mechaninę trauką, bet ir tiekia šilumą atnaujintai vonių džiovintuvų sistemai.

Butų savininkai sprendimą imtis namo atnaujinimo priėmė dar 2013 metais. Praėjusių metų vasarą prasidėję rangos darbai buvo baigti vos per pusmetį. Bendra statybos darbų vertė siekė 825 tūkst. eurų. JESSICA programos parama šiam projektui siekė 275 tūkst. eurų. Trijų kambarių butų savininkai per mėnesį turės mokėti iki 56, 2 – iki 44 ir 1 – iki 30 eurų paskolos įmokas.

„Šis namas yra vienas iš pavyzdinių daugiabučių, kuriame įdiegtos modernios technologijos. Rangos darbai, atlikti per trumpą laiką, parodo, jog visam renovacijos procesui vadovavo savo sričių profesionalai ir ekspertai. Manau, šis projektas veiks kaip katalizatorius, skatinantis kitas namų bendrijas apsispręsti dėl renovacijos“, – teigė Kauno miesto tarybos Ūkio komiteto pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content