Kauniečius kviečia į nemokamas treniruotes: sportuojantys žmonės laimingesni

Sportas nėra tik pramoga ar siekis atrodyti geriau. Sportas yra gausybę naudingų savybių ugdanti veikla – nuo fizinės būklės gerinimo iki emocinių jausmų ar psichologinės stiprybės sutvirtinimo. Apie aktyvios fizinės veiklos naudą pasakoja kinezitereapeutas Povilas Mykolaitis ir bėgimo trenerė Inga Juodeškienė.

„Žmogus yra sukurtas judėti. Jeigu jis nejuda, jis po truputį miršta. Sporto pagalba didėja žmogaus imunitetas nuo ligų, organizmas tampa daug atsparesnis“, – teigė projekto „Judėk sveikai“ trenerė I. Juodeškienė.

„Fizinis aktyvumas didina plaučių tūrį, gerina deguonies cirkuliaciją organizme, stiprina širdį.  Širdies pulsas daro įtaką širdies ir kraujagyslių sistemai, širdies ilgaamžiškumui. Kuo mažesnis pulsas, tuo ilgiau širdis gali dirbti. Po operacijos ir ilgo gulėjimo širdis nusėda, tampa mažiau aktyvi. Sportas padeda jai atsigauti“, – pasakojo šuolių į tolį Lietuvos čempionas ir rekordininkas, kineziterapeutas P. Mykolaitis

Pasak P. Mykolaičio, aktyviai sportuojančio ar atlaikančio aerobinį krūvį žmogaus organizmas tampa imlesnis, geriau adaptuojasi prie aplinkos veiksnių. Jeigu sportuojama rytais, organizmas tampa reaktyvesnis likusią dienos dalį, pagerėja savijauta. Pasak specialisto, dėl judėjimo stygiaus ateityje gali kilti su sveikata susijusių problemų.

„Sportuojančio žmogaus emocinė būklė gerėja, organizme išsiskiria laimės hormonas. Žmogus geriau išsimiega, jaučiasi laimingesnis. Pati matau, kaip žmonės po mėnesio ar dviejų fizinės veiklos užsiėmimų keičiasi į gerąją pusę, padidėja jų pasitikėjimas savimi“, – savo patirtimi dalinosi I. Juodeškienė.

Jeigu nesmagu sportuoti vienam, I. Juodeškienė pataria tai daryti drauge su kitais žmonėmis. Pasak trenerės, vienam yra labai sunku prisiversti sportuoti, tuo tarpu grupėje – kur kas lengviau. Žiūrint į šalia sportuojančius žmones didėja motyvacija.

„Sportas suteikia daugybę iššūkių įveikti fizinį krūvį. Po aktyvios veiklos supranti, jog viskas buvo tik vidinė kova, kuri davė daug užsispyrimo. Ir tai yra geras užsispyrimas ne dėl aklų, tuščių tikslų. Padidėja atkaklumas siekiant tikslų ir kasdieniniame gyvenime, įgaunama motyvacija akademinėje veikloje“, – teigė P. Mykolaitis.

Kauniečiai, norintys sportuoti kartu su kitais prižiūrimi profesionalių trenerių, yra kviečiami į į nemokamas „Judėk sveikai“ treniruotes. Pirmadieniais Kauno sporto halėje (nuo 18.30 val.) vyksta “MyHero” treniruotės, o trečiadieniais  ir penktadieniais – bėgimo treniruotės LSU lengvosios atletikos manieže (atitinkamai nuo 19.30 val. ir nuo 18.00 val.). Daugiau informacijos apie „Judėk sveikai“ galima rasti čia – www.fb.com/judeksveikai

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content