V. Matijošaitis: neleisime Kaune statyti anglimi kūrenamos elektrinės

Jei apie investicijas į Kauno termofikacijos elektrinę (KTE) svarstanti Kinijos kompanija „Beijing Energy Investment Holding“ norėtų čia statyti anglimis kūrenamą jėgainę, Kauno miestas to neleistų. Tai pabrėžė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
„Mes esame už investicijas į Kauną, bet jos turi būti ne tik protingos, bet ir nežalingos. Apie jokią anglimis kūrenamą elektrinę Kaune negali būti nė kalbos. Mes to tikrai neleisime“, – akcentavo V. Matijošaitis.
Apie susidomėjimą investicijomis į KTE paskelbę Kinijos kompanijos atstovai tvirtina svarstantys tris kuro alternatyvas – dujas, biokurą arba anglis. Preliminariais duomenimis, naujoji jėgainė Kaune turėtų 0,3 teravatvalandės šilumos ir 2,23 teravatvalandės elektros galios.
Kauno miesto savivaldybei, per pastaruosius daugiau nei pusę metų nukreipus investicijas į nuosavus šilumos gamybos šaltinius, pavyko šilumos kainą sumažinti iki 4,94 euro ct/Kwh (be PVM). Šiluma šį gruodį kainuoja net 22,5 proc. pigiau nei 2014 metų gruodį.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content