Kauno rotušės durys atveriamos visuomenei

Šį sekmadienį Kauno rotušėje oficialiai atidaromas Kauno miesto muziejus. Rotušės durys pirmą kartą atveriamos visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Lankytojai kviečiami susipažinti su miesto istorija bei iki šiol neatrastomis rotušės erdvėmis.

„Kauno rotušė visuomet buvo miesto simbolis, tačiau į šį pastatą patekdavo tik išrinktieji arba jaunavedžiai. Su savivaldybės komanda nutarėme atverti rotušės duris visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Nuo šio sekmadienio į rotušę kviečiame visus miestiečius. Pirmąjį mėnesį, iki Trijų karalių, rotušės lankymas nemokamas“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Lankytojai muziejuje turės progą apžiūrėti burmistro kabinetą, keramikos dirbinius, kalėjimą, pakilti laiptais į rotušės bokštą ar ištyrinėti rūsius.

„Šį sekmadienį turėsime pirmąsias ekskursijas. Pažadame, jog lankytojams atrakcijų ir įspūdžių netruks. Muziejuje kalbėsime apie kauniečius ir žmones, kurie kūrė miestą. Lankytojus pasitiks ekspozicinės erdvės, bus galima nulipti į rotušės rūsius, pakilti į bokštą, iš kurio atsiveria nuostabi senamiesčio panorama“, – teigė  Kauno miesto muziejaus vadovė Rita Garbaravičienė.

Pasak mero pavaduotojo Simono Kairio, Kaunas pretenduoja tapti Europos kultūros sostine, todėl visuomenei atveriamos rotušės erdvės padės pasiekti šį tikslą.

„Siekiame būti atviri ir į miesto kultūrą įtraukti visą Kauno bendruomenę“, – pabrėžė S. Kairys.

„Ar gali būti geresnės erdvės muziejui nei Kauno rotušė? Tai bus iššūkis muziejininkystei, tačiau tikimės ir naujovių, kurios išjudins žmones, paskatins domėtis miesto istorija. Šis muziejus – tai miesto atmintis ir tapatybė“, – pabrėžė istorikas Egidijus Aleksandravičius.

Atidarymo proga nuo gruodžio 6 dienos iki Trijų karalių įėjimas į muziejų nemokamas. Vėliau bus taikomas simbolinis mokestis. Kauno miesto muziejus rotušėje veiks visomis savaitės dienomis.

 

                                                                                         Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content