Kauno rotušėje – floristikos meno kūrinių paroda

Sekmadienį Kaune vykusios „Įkvėpimo nakties“ metu garsūs floristai kūrė išskirtines kompozicijas, kurias iki sausio 6 dienos kauniečiai gali apžiūrėti rotušėje.

Floristikos kompozicijas pristatė parodos autoriai, floristikos meno virtuozai Marius Gvildys (Lietuva) , Peter Hess (Šveicarija), Roman Steingauer (Rusija),  Sergey Karpunin (Rusija) ir Zigmunt Sieradzan (Lenkija).

Kaune ketvirtą kartą surengta floristikos šventė „Įkvėpimo naktis“ sulaukė didelio visuomenės dėmesio. Pasižiūrėti, kaip rotušėje gyvai kuria penki garsūs Europos floristai, atvyko Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas, tarybos narė Ona Balžekienė ir daugelis kitų visuomenei gerai žinomų veidų.

„Tokio pobūdžio floristikos meno renginiai vyksta itin retai, nes jie reikalauja didelio pasiruošimo, žmogiškųjų ir finansinių išteklių. Todėl ypač džiugu, kad Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centas, bendradarbiaudamas su Kauno miesto savivaldybe ir garsiausiais pasaulio floristais, jau antrus metus šį išskirtinį renginį rengia Kauno miesto širdyje – rotušėje. Unikalias floristikos kompozicijas sukūrė floristikos meno virtuozai, diktuojantys madas visame pasaulyje“, – teigė S. Šliažas.

Renginio metu buvo dekoruojami iš anksto paruošti darbai, o renginio vedėjas Rytis Zemkauskas kalbino kiekvieną meistrą. Šie plačiau pristatė idėjas, kurios atspindi floristikos kompozicijose.

Kauniečiai ir miesto svečiai visą floristų grožį galės pamatyti apsilankę Kauno rotušėje, kurioje nuo praėjusio savaitgalio veikia miesto muziejus. Floristikos meistrų darbai bus eksponuojami iki kitų metų sausio 6 dienos. Šio renginio sumanytojas ir įkvėpėjas – žinomas floristas kaunietis Marijus Gvildys, įspūdingas kompozicijas kuriantis jau daugiau kaip 15 metų.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content