Kaune kurs naują sveikatos strategiją

Praėjusį penktadienį Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje vyko apskrito stalo diskusija „Kauno miesto sveikatos apsaugos institucijų bendradarbiavimo galimybės“.

Tarybos narys,  Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Darius Razmislevičius ir mero visuomeninis patarėjas profesorius Rimantas Benetis  sukvietė poliklinikų, slaugos ligonių, greitosios medicinos pagalbos, Visuomenės sveikatos centro, respublikinių ligoninių atstovus aptarti sveikatos apsaugos sistemos ir ligoninių tinklo, pacientų aptarnavimo klausimus.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau susirinko visų Kaune esančių gydymo, slaugos, sveikatinimo įstaigų atstovai. Mūsų visų tikslas, kad kauniečiams būtų teikiamos laiku ir kokybiškos paslaugos, o tam būtinas tarpinstitucinis bendradarbiavimas, o savivaldybės sveikatos skyrius koordinuotų ir kontroliuotų poliklinikų ir slaugos paslaugų teikimą“, – kalbėjo Seimo narė Orinta Leiputė.

„Norime inventorizuoti tai, kas vyksta sveikatos srityje, tam kad pamatytume, kokios didžiausios problemos yra Kauno mieste. Atsižvelgiant į tai, formuosime naują sveikatos strategiją 2016 metams“, – diskusijos metu akcentavo D. Razmislevičius.

Diskusijoje tai pat buvo aptarta, kaip būtų galima gerinti gydymo paslaugų prieinamumą Kaune, kaip suteikti daugiau įgaliojimų šeimos gydytojams ir kaip efektyvinti e-paslaugų efektyvumą gydymo įstaigose.

Pasak visuomeninio mero patarėjo sveikatos klausimams profesoriaus R. Benečio, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinavimas yra daug iššūkių keliantis tikslas. Tai rodo tarptautinė patirtis, sveikatos priežiūros poliklinikų nenuosaikumas ir dideli darbo krūviai.

„Tarpinstitucinis bendradarbiavimas neišplėtotas visoje Lietuvoje, nors buvo parengta daug dokumentų, tačiau juose numatytos priemonės nesudarė sąlygų reikšmingesnių pokyčių įgyvendinimui. Pirmiausia reikia optimizuoti Kauno miesto sveikatos priežiūros įstaigų išteklius ir pastangas“, – pabrėžė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Asta Garmienė

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

IMG_0224D IMG_0234D IMG_0238D

 

 

 

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content