Kaunas persikėlė į naujus namus internete

Kalendorinę žiemą Kaunas pasitinka atnaujinęs savo internetinius namus. Šį trečiadienį, gruodžio 2-ąją, startavo naujoji svetainė www.kaunas.lt

„Tęsiame permainas Kaune ir pristatome naujuosius internetinius vartus, per kuriuos užėję žmonės susidaro pirmąjį įspūdį apie Kauną ir Kauno savivaldybę. Iki šiol veikusi internetinė svetainė veikė dar nuo 2008-ųjų – ji buvo archajiška ir nebeatitiko ne tik šiandieninių, bet netgi ir vakarykščių reikalavimų“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Kauniečiai ir miesto svečiai naujojoje svetainėje ras svarbiausias aktualijas, daug profesionaliai parengto vizualaus turinio (nuotraukų ir video), svarbiausių renginių pristatymus, savivaldybės padalinių kontaktus, įvairių paslaugų aprašymus ir patogų priėjimą prie internetu teikiamų paslaugų.

Interneto tinklapyje įdiegta svarbi naujovė – galimybė patogiame dialogo langelyje užduoti klausimus ir „gyvai“ pasikalbėti su asmenų aptarnavimo specialistais, kurie operatyviai pateiks visą reikiamą informaciją. Kitas patogus funkcionalumas – svetainės puslapiuose naršančiam lankytojui rodomas jo navigacijos kelias. Pagal šiuolaikines tendencijas sukurta interneto svetainė prisitaiko prie įvairaus dydžio ekranų – ja patogu naudotis ir kompiuteriais, ir telefonais, ir planšetėmis.

Kauno miesto savivaldybė www.kaunas.lt atnaujinimo darbus vykdė bendradarbiaudama su viešųjų pirkimų konkursą laimėjusia bendrove „Agilitus“. Jos paslaugos miestui atsiėjo 7,2 tūkst. eurų. Nemažą indėlį į svetainės kūrimą įdėjo ir Kauno miesto savivaldybės programuotojai ir internetinės grafikos specialistai.

„Iki šiol savivaldybėms kurti tinklalapiai pirmiausia turėjo tenkinti LR Vyriausybės nutarime įvardintus valstybės ir savivaldybių institucijų svetainėms keliamus reikalavimus. Mes į šią užduotį pažiūrėjome kūrybiškai – siekėme, kad estetinis vaizdas, išraiškinga ir aiški tinklapio šablono grafika išskirtų Kauną iš kitų savivaldybių svetainių tarpo, o lankytojams leistų pajusti šiuolaikišką miesto dvasią bei skatintų vis dažniau grįžti į www.kaunas.lt platformą“, – teigė bendrovės „Agilitus“ vadovė Kristina Rimienė.

„Pirmąją dieną kai kurie interneto vartotojai dar gali matyti senąją svetainės versiją, bet artimiausiu metu ji taps pasiekiama visiems vartotojams. Pirmąsias dvi savaites naujoji svetainė veiks kaip vadinamoji BETA versija. Įdiegėme patogų įrankį, kurio pagalba vartotojai mums padės tobulinti svetainę“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Vytautas Augonis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content