Kaune bus rengiami sertifikuoti elektronikos specialistai  

Penktadienį Kauno technikos kolegijoje atidaryta viena moderniausių Baltijos šalyse elektronikos montažo laboratorijų, kurioje lietuviai rengs pagal IPC standartą sertifikuotus specialistus. Iki šiol tokie elektronikos pramonės įmonėms reikalingi darbuotojai buvo sertifikuojami kaimyninėje Lenkijoje.

„Šios laboratorijos atidarymas tarsi dovana studentams, dėstytojams ir visai Lietuvai. Džiugina, kad šis pavyzdys yra verslo ir aukštosios mokyklos bendradarbiavimo sėkmės istorija. Tokių istorijų šiandien dienai Lietuvoje nėra daug. Kai taip sėkmingai ir svariais įnašais į vieną tikslą susiėjo verslas ir mokslo institucija“, –  laboratorijos atidarymo metu kalbėjo Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

„Mes didžiuojamės, jog tokios įmonės kaip „Kitron“ ir panašios atsiranda Kaune. Mes dažnai svarstome, kaip žmonių gyvenimą padaryti geresnį, kaip pritraukti investicijas ir sukurti naujų darbo vietų. Matant Kauno technikos kolegijos veiklą matosi, kad ši aukštoji mokykla turi aiškius tikslus ir viziją, kas yra sveikintinas dalykas“, – teigė Kauno mero pavaduotojas, liberalų atstovas Simonas Kairys.

Laboratorijos įkūrimas – sėkmingo mokslo ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys. Jos įkūrimą finansavo elektronikos gamybos paslaugas teikianti bendrovė „Kitron“. Verslo įmonė valstybinei kolegijai neatlygintinai skyrė daugiau kaip 100 000 Eur, už kuriuos įsigyta laboratorijos įranga, baldai, kolegijos dėstytojas įgijo IPC trenerio licenciją.

„Elektronikos inžinerija vadinama naująja IT, šios srities specialistų poreikis nuolat auga. Elektronikos krypties studijas renkasi motyvuoti, aukštais balais egzaminus išlaikę jaunuoliai. Mūsų užduotis – suteikti jiems kokybišką, darbo rinkos poreikius atitinkantį išsilavinimą. Įkurta laboratorija elektronikos studijas pakels į naują kokybinį lygmenį. Nuo šiol studentai praktinius įgūdžius formuos gamybinei patalpai artimoje aplinkoje, pagal tarptautinio IPC standarto reikalavimus“, – pasakojo Kauno technikos kolegijos direktorius Nerijus Varnas.

Direktoriaus teigimu, atvejis, kai valstybinė aukštoji mokykla sulaukia tokio mąsto privačios bendrovės investicijų, mūsų šalyje yra unikalus. Savo ruožtu kolegija įsipareigojo ne tik teikti paslaugas verslui, bet ir dalį už privačių bendrovių darbuotojų mokymą gautų lėšų skirti laboratorijos išlaikymui ir atnaujinimui.

„Kaune įsikūrusi „Kitron“ gamykla plečiasi – didiname gamybos apimtis, vystome naujus produktus, kuriame prototipus, tam reikia vis daugiau kvalifikuotų darbuotojų, tačiau rinkoje jų trūksta. Atėjo metas, kai į problemą reikėjo pažvelgti sistemiškai. Nesprendėme investuoti į aukštųjų mokyklų infrastruktūrą tam, kad būtų rengiami reikalingų kompetencijų turintys specialistai“, – teigė UAB „Kitron“ generalinis direktorius Mindaugas Šeštokas.

Naujoji laboratorija patenkins mūsų šalies rinkos poreikius, čia mokysis ne tik studentai, bet ir bus apmokomi bei sertifikatus gaus Lietuvoje veikiančių elektronikos įmonių darbuotojai.

„Aukštos kvalifikacijos specialistai – ypač inžinerinės srities – yra vienas svarbiausių Lietuvos privalumų, metai iš metų pritraukiančių užsienio investicijas. Tačiau geroji praktika rodo, kad sėkmingai Lietuvoje įsitvirtinę investuotojai ne tik naudojasi egzistuojančia ekosistema, bet ir patys prisideda prie jos gerinimo. „Kitron“ investicija leis ugdyti aukštos kvalifikacijos, sertifikuotus elektronikos inžinierius, reikalingus ne tik pačiai bendrovei, bet ir šalies darbo rinkai bei į Lietuvą ateinantiems investuotojams. Taigi Lietuva taps dar patrauklesnė užsienio bendrovėms“, – teigė užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius Justinas Pagirys.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content