Padėkojo Kauno moksleivių Dainų ir šokių šventės dalyviams

Kauno miesto rotušėje  antradienį pagerbti Kauno moksleivių dainų ir šokių šventės „Mano miestas“ kūrėjai, vadovai, organizatoriai, dalyviai ir rėmėjai. Jiems buvo įteiktos padėkos bei atminimo dovanos.

„Malonu po tokio ilgo laiko matyti jus visus čia. Moksleivių dainų ir šokių šventę prisimenu su nostalgija. Žinau, kiek jums daug triūso kainavo pasiruošimas šventei. Vasaros pradžioje jūs padovanojot puikią šventę ne tik kauniečiams, bet ir miesto svečiams. Tikiuosi, kad po poros metų ši graži šventė jau vyks atnaujintame Dainų slėnyje“, – apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjo Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

„Tai buvo jaudinanti šventė mums visiems. Tai savotiška kelionė po įvairius miesto istorijos  laikotarpius. Mums buvo ir yra svarbus dabartinio jauno žmogaus santykis su miestu – tai ką jam reiškia miestas, ką kalba jo gatvės, pastatai, ar tai paliečia jo sąmonę, širdį. Tris valandas trukusioje šventėje miestas tarsi atgijo kviesdamas mąstyti, prisiminti, gerbti ir saugoti tai, kas brangu – savo paveldą, savastį, istoriją“, – šventės prisiminimais dalinosi Kauno miesto moksleivių dainų ir šokių šventės „Mano miestas“ režisierius Tomas Erbrėderis.

Ceremonijos metu buvo prisimintos šventės akimirkos, skambėjo gyva muzika. Mero padėkos raštai įteikti šventės kūrėjams, dirigentams, chorų, tautinių šokių, folkloro, kolektyvų vadovams, vedėjams, šventės režisieriams, dalyviams ir visiems žmonėms, kurie svariai prisidėjo prie Kauno Dainų ir šokių šventės organizavimo.

Gegužės 30 d. Dainų slėnyje vykusioje šventėje savo pasirodymus surengė daugiau nei 2200 choristų, 650 šokėjų, apie 400 folkloro dalyvių, virš 170 liaudies ir pučiamųjų orkestrų muzikantų ir virš 80 pop dainininkų iš visos Lietuvos.

Šventiniame padėkos renginyje dalyvavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas, Seimo narė Orinta Leiputė, Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkė Ina Pukelytė ir mero patarėja švietimo klausimams Virginija Rupainienė.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content