Viešojo transporto vairuotojai jungiasi prie akcijos „Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo“

Bendrovė „Kauno autobusai“ atsakingai rengiasi prasidėjusiems naujiesiems mokslo metams ir ypatingą dėmesį skiria eismo saugumui kelyje.

„Autobusų ir troleibusų vairuotojai yra tokie patys eismo dalyviai, kaip ir visi kiti, tačiau jie atsakingi ne tik už save, bet ir už tuos, kuriuos veža, – sako bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Grigelis. – Siekdami, kad keliuose būtų išvengta skaudžių nelaimių, organizavome įvairias priemones, kuriomis skatiname tiek mūsų vairuotojus, tiek visus kolegas šiuo laikotarpiu, kai į gatves išbėga po vasaros vis dar išsiblaškę ir išdykę mažieji kauniečiai, būti itin dėmesingais ir budriais.“

Jau nuo penktadienio tiek autobusų, tiek troleibusų vairuotojų dėmesį atkreipia kelionės lape dedamas raudonos spalvos trikampis spaudas „Dėmesio! Vaikai!“ ir skatinimas vairuoti itin atidžiai. Kartu su Kauno apskrities policijos pareigūnais vairuotojams parengta atmintinė, kurioje primenama, į ką atkreipti ypatingą dėmesį vairuojant, persirikiuojant, prašoma laikytis saugaus greičio, staigiai nestabdyti, nedaryti staigių posūkių, kad nenukentėtų vežami keleiviai, pristabdyti ties perėjomis, stebėti viešojo transporto stoteles, kuriose nekantrauja jaunieji viešojo transporto keleiviai, palaukti atbėgančių, įsitikinti, kad visi saugiai išlipo. Keleivių prašoma būti tolerantiškais jauniesiems keleiviams, pagelbėti jiems įlipti ar išlipti, paaiškinti, kaip susimokėti už važiavimą elektroninio bilieto kortele.

„Nors eismo įvykių, kuriuose nukentėtų dviratininkai, neturime užregistruotų, – sako bendrovės Keleivių vežimo tarnybos vadovas R. Stankaitis, – tačiau, kol nesibaigė šiltasis sezonas, raginame vairuotojus atkreipti dėmesį į dviratininkus ir atsargiai juos aplenkti važiuojančius važiuojamąja kelio dalimi.“ Pasak vadovo, šiandien Kauno autobusuose ir troleibusuose bus išklijuoti nuotaikingi lipdukai, kuriuose specialiai šia proga sukurtas linksmas autobusiukas su kuprine važiuojantiesiems primins, kad rugsėjį kelyje reikia būti atidiems. Lipdukais bus papuošti ir tarnybiniai automobiliai, juos ketina užsiklijuoti ne vienas bendrovės darbuotojas.

UAB „Kauno autobusai“ sveikina visus su naujųjų mokslo metų švente, linki greitai ir saugiai pasiekti savo tikslą ir ragina visus eismo dalyvius – pėsčiuosius, viešojo transporto keleivius, vairuotojus būti budriais ir dėmesingais.

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content