Šančiai ruošiasi švęsti

Šį savaitgalį, rugsėjo 19-20 dienomis, Žemieji Šančiai pirmą kartą švęs savo rajono šventę ‒ Šančines.

Šančinių metu vietiniai gyventojai ir svečiai galės pasidžiaugti aktyviais sportiniais žaidimais, kartu pašokti, sudalyvauti teatralizuotoje foto akcijoje, pasivaikščioti bei paminti dviračius su profesionaliomis Šančių gidėmis ir pavažinėti unikaliausia rajono transporto priemone ‒ drezina.

Į Šančinių programą įsipins tarptautinės, pasaulyje garsios Kauno bienalės renginiai, kurie vyks Drobės fabrike ir Šančių kareivinių teritorijoje ‒ Kopūstų lauke.  Didžioji programos dalis yra orientuota į Šančiuose kuriamą kultūrą: scenoje pasirodys ne tik čia ugdomi jaunieji talentai ir cirko artistai,  bet ir žymioji scenos žvaigždė ‒ Egidijus Sipavičius,  konferencijoje pranešimą skaitys knygos „Šančiųpraeities takais“ autorius prof. Jurgis Vanagas. Gyventojai kviečiami atskleisti Šančių kulinarines tradicijas ir atsinešti pačių pasigamintus firminius patiekalus bei dalytis jais prie bendro vakarienės stalo.

Šančinių veiklos bus išsidėsčiusios įvairiose viešose ir privačiose rajono erdvėse, tad norint aplankyti visus siūlomus renginius, lankytojams teks naudotis žemėlapiu.   Daugelis renginių bus nemokami.

Idėja švęsti Šančių žmonių kultūros šventę brendo jau ne vienerius metus. Pastaraisiais metais rajone vyko įdomūs kultūros renginiai: ne kartą rengtos konferencijos apie Šančių istoriją, „Draugiškoszonos“ meno projektai ir Šančių Kiosko iniciatyvos. Šie kultūros reiškiniai subūrė ir suvienijo neabejingus žmones į aktyvią bendruomenę, sustiprino jos identitetą ir įkvėpė naujiems kūrybiniams darbams.

Šventės organizatoriai šiuo renginiu siekia pradėti kasmetinę Žemųjų Šančių  šventę, kuri puoselėtų, gaivintų ir skleistų turtingą  rajono kultūrą, stiprintų žmonių bendravimą ir pasididžiavimą savo veikla ir gyvenamąja vieta. Rugsėjo 20 d. Kauno suaugusiųjų mokymo centre (Sandėlių g. 7) 11 val. vyks konferencija „Šančiai vakar, šiandien, rytoj“.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content