Pratybas surengusio „Geležinio Vilko“ vadas: „Kauno infrastruktūra padeda mokymus padaryti geresnius“

Rukloje ir Gaižiūnų poligone savaitės pradžioje prasidėjusios Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ lauko taktinės pratybos „Sąveika 2015 II“ trečiadienį persikėlė į Kauno miestą ir jo prieigas, kur buvo skelbiamas brigados operacinis įsakymas Kauno miesto gynybai.

Ketvirtadienį kariškių pagrindinėje vadavietėje apsilankė mero pavaduotojas Simonas Kairys ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius. Miesto vadovai apžiūrėjo pratybose naudojamą karinę techniką ir ginkluotę. Pulkininkas Raimundas Vaikšnoras vicemerui S. Kairiui už pagalbą organizuojant pratybas įteikė brigados garbės ženklą.

„Noriu pasidžiaugti ir padėkoti už gražų priėmimą Kauno mieste. Jūsų geranoriškumas leidžiant pasinaudoti miesto infrastruktūra mums padeda mokymus padaryti daug kompleksiškesnius ir geresnius. Ta patirtis, kurią įgaus karininkai, bus ta tąsa jų tolimesnėje karjeroje“, – miesto vadovams dėkojo „Geležinio Vilko“ vadas pulkininkas R. Vaikšnoras.

Padaliniai, persidislokavę į Kauną, tobulino vadovavimo ir kontrolės procedūras, atliko tarpusavio veiksmų koordinavimo pratimus, vykdė operacijų planavimus, priiminėjo taktinius sprendimus ir kitas karines užduotis. Pratybų I etape dalyvavo apie 1800, o II etape – apie 400 karių iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ ir kitų Lietuvos kariuomenės vienetų.

„Šių pratybų pagrindinis tikslas yra patikrinti Ruklos įgulos vienetų gebėjimą vykdyti tarpusavio sąveikos planuose numatytus veiksmus ir treniruoti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ batalionų vadus, jų štabus, kuopų valdymo grupes planuoti, pasiruošti ir vykdyti gynybos operacijas apgyvendintoje teritorijoje tam, kad būtų galima identifikuoti galimas problemas ir nustatyti būtinas priemones trūkumams pašalinti, šitaip geriau pasirengiant Tėvynės gynybai“, – apie pratybas pasakojo „Geležinio Vilko“ vadas pulkininkas R. Vaikšnoras.

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content