Pasirašyta Sargėnų šilumos ūkio pirkimo sutartis

Vykdant bendrovės „Kauno energija“ neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimą, 2015 m. rugsėjo 1 d. pasirašyta trišalė Kauno miesto Sargėnų mikrorajono šilumos ūkio pirkimo–pardavimo sutartis, pagal kurią UAB „Litesko“ pardavė, o AB „Kauno energija“ pirko šilumos ūkio įrangą ir nekilnojamąjį turtą už derybose su UAB „Litesko“ suderėtą kainą.

Sutartis pasirašyta tarp UAB „Litesko“ ir Kauno miesto savivaldybės bei AB „Kauno energija“. Pagal sutartį AB „Kauno energija“ įsigijo Sargėnų šilumos ūkio įrangą ir nekilnojamąjį turtą, kurie reikalingi šilumai ir karštam vandeniui tiekti Sargėnuose.

Sutartimi AB „Kauno energija“ taip pat įsipareigojo nuo 2015 m. spalio 1 d. teisės aktų nustatyta tvarka pradėti vykdyti šilumos ir karšto vandens tiekėjo veiklą Sargėnuose.

Sargėnų šilumos ūkį sudaro 8 visiškai automatizuotos dujinės vandens šildymo katilinės, kurios įrengtos 1998 metais. Vietiniais šilumos tinklais iš jų tiekiama šiluma vienam arba keliems namams. Bendra katilinių galia – 4,083 MW. Per metus jose vidutiniškai pagaminama 4,40 MWh šilumos.

Sargėnų gyvenvietėje yra apie 580 centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojų.

Sargėnų šilumos ūkis įsigyjamas atsižvelgiant į tai, kad privatus operatorius – UAB „Litesko“ nebeketino daugiau investuoti į jo modernizavimą ir atnaujinimą, o Kauno miesto savivaldybė, vadovaudamasi LR Šilumos ūkio įstatymo 9 straipsnio nuostatomis, privalo organizuoti ir užtikrinti tinkamą šilumos ir karšto vandens tiekimą vartotojams savo teritorijoje.

Perimdama Sargėnų šilumos ūkio turtą bei veiklą, AB „Kauno energija“ neperims vartotojų įsiskolinimų. Taip pat, vadovaujantis LR Šilumos ūkio įstatymo 2 straipsnio 38 punktu, nebus perimti ir šilumos punktų įrenginiai, esantys pastatuose. Šių įrenginių perdavimą daugiabučių namų (pastatų) butų ir kitų patalpų savininkams ir / ar šių investicijų kompensavimą spręs UAB „Litesko“ teisės aktų nustatyta tvarka.

Būtina priminti, kad už šilumos punktų įrenginių priežiūrą (eksploataciją) ir tinkamą jų veikimą atsako daugiabučių namų (pastatų) butų ir kitų patalpų savininkų, bendrijos ar administratoriaus parinktas šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas (LR ŠŪĮ 20 straipsnio 1 dalis).

AB „Kauno energija“ akcininkai – Kauno miesto savivaldybė – 92,84 proc. akcijų, Kauno rajono savivaldybė – 3,75 proc., Jurbarko rajono savivaldybė – 1,74 proc., kiti akcininkai – 1,67 proc. akcijų.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content