Kaune viešėjęs ministras L. Linkevičius: Sugiharos žygdarbis – neįkainojamas humanizmo pavyzdys

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Sugiharos namuose Kaune surengtoje neformalioje diskusijoje aptarė švietėjiškus projektus, pristatančius Čijunės Sugiharos nuveiktus darbus, bendradarbiavimo su Užsienio reikalų ministerija perspektyvas, poreikį plačiau supažindinti plačiąją visuomenę, ypač jaunimą, su Č. Sugiharos ir kitų diplomatų, gelbėjusių gyvybes, palikimu.

„Č. Sugiharos liudytos atjauta ir drąsa ypač aktualios ir šių dienų kontekste. Tai neįkainojamas humanizmo pavyzdys, sujungiantis praeitį su dabartimi“, – sakė L. Linkevičius.

Neformalioje diskusijoje su Lietuvos diplomatijos vadovu dalyvavo Japonijos ambasados Lietuvoje diplomatai, viešosios įstaigos „Sugiharos fondas Diplomatai už gyvybę“ valdybos nariai ir Sugiharos namų darbuotojai,  Kauno miesto savivaldybės ir Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro atstovai, Kauno žydų bendruomenės nariai.

L. Linkevičius taip pat apžiūrėjo ekspoziciją, kurioje pristatomas garsiojo Japonijos diplomato Č. Sugiharos žygdarbis – pagalba nuo Holokausto siekusiems išsigelbėti žydams.

Sugiharos namai įkurti pastate, kuriame prieš Antrąjį pasaulinį karą (1939–1940 metais) dirbo Japonijos vicekonsulas Č. Sugihara (1901–1986). 1940 m. liepos–rugpjūčio mėnesiais šis diplomatas žydų tautybės žmonėms iš Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos išdavė Japonijos tranzitines vizas, kurios nuo žūties išgelbėjo beveik 6000 nekaltų žmonių.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content