Kaune – svečiai iš Grenoblio

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje viešėjo delegacija iš Grenoblio (Prancūzija). Juos pasitiko ir pasveikino Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys. Šiemet sukanka 18 metų, kai susigiminiavo Kauno ir Grenoblio miestai. Per šį laiką buvo įgyvendintas ne vienas sumanymas kultūros ir meno, medicinos, sporto srityse.

„Mes ypatingai vertiname Kauno ir Grenoblio bendradarbiavimą, kuris tęsiasi ne vienerius metus ir tikimės, kad tęsis dar ilgai. Diskutuodami apie miesto partnerius ir apie bendravimą, kurį turėtume vystyti tarp miestų, Grenoblį visuomet pateikiame kaip pavyzdį“, – teigė mero pavaduotojas, liberalų atstovas Simonas Kairys.

Kauno ir Grenoblio bendradarbiavimo sutartis pasirašyta dar 1997 metais. Bendradarbiavimas tarp miestų vyksta įkūrus susigiminiavimo komitetus, kurie koordinuoja ryšius ir užsiima šių ryšių palaikymu ir skatinimu. Abiejuose miestuose komitetų sudėtis atspindi įvairias gyvenimo sritis, tokias kaip ekonomiką, kultūrą, švietimą ir teisėsaugą.

Prancūzijos miestas Kaunui parodė išskirtinį dėmesį, kuomet 2013 metais, Lietuvai pirmininkaujant ES, surengė Lietuvos mėnesį.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content