Rugsėjo 23-24 dienomis gausus Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ baidarių ir kanojų irkluotojų, vadovaujamų patyrusios trenerių komandos, varžėsi Lietuvos Jaunučių Čempionate, Šiauliuose.

Didžiausiame sezono pabaigos renginyje Kauno sportininkai pasirodė labai solidžiai visose rungtyse.

Kauno jaunių keturvietės baidarės įgūla sudaryta iš Guogos Martyno, Bajerkevičiaus Kipro, Zalatoriaus Gusto ir Poviliūno Emilijaus 500 metrų distanciją po dramatiškos kovos įveikė pirmieji ir tapo Lietuvos jaunių čempionais.

Kaunietė baidarininkė Deimantė Stankūnaitė prisijungė prie mišrios skirtingų miestų jaunių nerginų keturvietės įgūlos ir atnešė šiai užtikrintą pergalę 500 metrų rungtyje.

Denis Kairys dvivietėje baidarėje 200 metrų distancijoje MIX jaunučių kategorijoje su kolege iš Panevežio taip pat šventė pergalę aiškiai įveikę kitas mišrias poras. Jaunučių dvivietėje baidarėje 200 metrų, Denis kartu su Luku Mačioniu laimėjo trečiąją vietą.

Čempionato vėjas buvo itin palankus Lietuvos Sveikatos Mokslų Universiteto gimnazijos auklėtiniui Rokui Žukauskui kuris nugalėjo abi, 1000 metrų ir 200 metrų, vienviečių baidarių ringtis berniukų kategorijoje. Dviviečių baidarių rungtyse, 500 metrų ir 200 metrų distancijose, Rokas irkluodamas kartu su Edvinu Berželoniu iš Vilniaus užtikrintai laimėjo pirmąsias vietas. Mišrioje valtyje su Airida Kovaliova iš Zarasų Rokas 200 metrų irgi  įveikė greičiausiai ir renginio pabaigoje galėjo pasidžiaugti 5 šio čempionato aukso medaliais.

Jaunių dvivietė įgūla sudaryta iš Martyno Guogos ir Kipro Bajerkevičiaus 200 metrų įveikė antri, o po 500 metrų distancijos pasidabino bronzos medaliais.

Jaunučių kategorijoje kaunietė Goda Slavinskytė dviviete baidare įgūloje su panevežietėmis merginomis įveikė antra tiek 200 metrų, tiek ir 500 metrų distancijose.

Jaunių merginų dvivietė su kauniete Fausta Mačiulyte 500 metrų distancijoje buvo trečia.

Daugkartinis Lietuvos čempionatų prizininkas, Kauno Jėzuitų gimnazijos auklėtinis Emilijus Poviliūnas pelnė bronzos medalius vienviete baidare 200 metrų ir 500 metrų distancijose, o taip pat ir jaunių dvivietėje valtyje su Donatu Gritėnu iš Panevežio.

Viso į Kauną jaunieji irkluotojai parvežė 22 medalius, iš kurių 11 auksiniai!

 

Sveikiname sportininkus ir trenerių komandą: Kęstutį Janušauską, Eleną Memliukaitę, Vytenį Atkočiūną ir Rūtą Dagytę!

 

Visi varžybų rezultatai skelbiami Lietuvos Baidarių ir Kanojų Irklavimo federacijos svetainėje: https://varzybos.bki.lt/rezultatai/

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content