Šių metų rugpjūčio mėnesio 4 dieną Marijampolėje įvyko tradicinis Atviras Marijamplės Miesto Baidarių Irklavimo Čempionatas kuriame sėkmingai varžėsi ir Kauno miesto jaunieji irkluotojai, atsovaujantys sporto mokyklą „Bangpūtys“.

Čempionate dalyvavo sportininkai iš Marijampolės, Kauno, Vilniaus, Plungės, Šilutės ir Zarasų sporto mokyklų. Dalyviai varžėsi olimpinėje 500 metrų baidarių sprinto distancijoje vienvietėse ir dvivietėse valtyse.

Kauno sportininkai, vadovaujami patyrusio trenerio Kęstučio Janušausko startavo čempionate ir kiekvienas Kauno miestui iškovojo bent po vieną medalį. Pirmasis teisę varžytis finale iškovojo Lietuvos Sveikatos Universiteto Gimnazijoje besimokantis, 2010 metais gimęs Rokas Žukauskas ir finale didele persvara įveikęs vyresnius, 2009 metais gimusius varžovus iškovojo čempionato pirmąją vietą ir pirmąjį dienos aukso medalį.

Be didelio vargo 500 metrų distanciją įveikė toli palikusi savo varžoves ir Deimantė Stankūnaitė pelnydama pirmąją vietą ir aukso medalį.

Didžiausią čempionato intrigą sukūrė Kauno Jezuitų Gimnazijos auklėtinis Emilijus Poviliūnas finale nugalėjęs čempionato favoritą Benediktą Stokę iš Vilniaus ir laimėjęs Kauno komandai trečiąjį aukso medalį.

„Bangpūčio“ sportininkams bangos bei vėjas buvo palankūs ir startuose dvivietėmis baidarėmis kur Denio Kairio ir Nojaus Baranausko įgūla įtikinamai iškovojo antrąją vieta, o Simo Nekrošiaus ir Roko Žukausko duetas nepaliko jokių šansų varžovams ir iškovojo dar du aukso medalius.

Kauno miesto sporto mokyklos „Bangpūtys“ auklėtiniai tądien į Kauną parvežė 7 medalius.

Sveikiname sportininkus ir linkime jiems tolimesnės sekmės!

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content