Kovo mėnesio renginiai

VšĮ „Liudo Mikalausko koncertai” ir Maironio lietuvių literatūros muziejus pradeda naują renginių ciklą MENAI IR DVARAI. Tai istorinio paveldo, kamerinių renginių, koncertų, susitikimų popietės.
Tris pavasario savaitgalius Jūs turėsite galimybę pasiklausyti, pamatyti, pasikalbėti su žymiais Lietuvos menininkais, aktoriais:

Kristina Kazlauskaite, 2017 -03- 05 d. 17 val.

Vaiva Mainelyte, 2017- 04 -09 d.  17 val.

Andriumi Bialobžeskiu. 2017 -05 -14d .17 val.
Pirmasis susitikimas jau kovo 5 d., 17 val. su teatro, televizijos ir kino aktore
 Kristina Kazlauskaite!

Bilietus ir abonementus į visus 3 renginius  galima įsigyti http://www.bilietai.lt/lit/ren giniai/koncertai/menai-ir-dvar ai-kaunas-209292/ arba Maironio lietuvių literatūros muziejuje 1 val. prieš renginį.

Bilietų kaina – 7 Eur. Moksleiviams ir senjorams įėjimas – 2asm. už vieno bilieto kainą!

Abonementai – tik 14 Eur į visus TRIS koncertus! Abonementų skaičius ribotas, paskubėkite įsigyti!

Iki susitikimo koncerte!

**

 

VIRGINIJOS LIGEIKIENĖS KNYGŲ ĮRIŠŲ PARODA

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune

 Kovo 3 d., penktadienį, 16 val.

Vilniaus knygrišių gildija pristato Virginijos Ligeikienės personalinę knygų įrišų parodą.

Virginija Ligeikienė baigė meninės odininkystės studijas Talino dailės institute, menotyros magistrantūrą Vytauto Didžiojo universitete, yra Lietuvos dailininkų sąjungos ir Vilniaus knygrišių gildijos narė, šiuo metu – I kategorijos knygų restauratorė, dirbanti Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje.

Jos darbuose matyti profesinė amato ir meno evoliucija, veikiama ir naujos restauravimo patirties, ir pasaulinės šiuolaikinės meninės knygrišystės, kuri, regis, išgyvena dėmesio pakilimą. Dažnai griežti restauravimo kanonai gožia kūrybinį polėkį, tačiau Virginija Ligeikienė meninės veiklos neatsisakė ir savo kūrybinės aistros užgesinti neleido. Ji periodiškai kuria, seka naujoves, mokosi ir dalyvauja parodose. Anot autorės, būsimą knygos viršelį ji ilgai nešiojasi galvoje, ir tik kai jau turi aiškią viziją, imasi ją įgyvendinti.

Paroda veiks: 2017 03 03 – 2017 04 23

**

Maironio literatūros muziejuje

„KAD LIETUVA NEIŠSIVAIKŠČIOTŲ“

Kovo 3 d., penktadienį, 17 val. kviečiame į poeto, kunigo Ričardo Mikutavičiaus (1935–1998) poezijos ir muzikos valandą „Kad Lietuva neišsivaikščiotų“.
Programą atliks: aktorė, diktorė Dalia Stonytė, Lježo (Belgija) tarptautinio styginių kvartetų konkurso laureatas, smuikininkas, prof. Petras Kunca, M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso laureatė, pianistė Živilė Karkauskaitė, kompozitorius, prof. Mindaugas Urbaitis.
Skambės Ričardo Mikutavičiaus poezija taip pat Johano Sebastijano Bacho, Balio Dvariono, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Jeronimo Kačinsko, Šarlio Guno ir Mindaugo Urbaičio muzika.

**

 

Kovo 3 d. 19 val. judesio performansas „Nutricula“ Kauno kultūros centre „Tautos namai” (Vytauto pr. 79), 4 aukšte, „Šelteryje“.

 

Judesio performansas „Nutricula“ yra bulgarų režisieriaus Yaseno Vasilevo ir „Teatrono“ atlikėjo Džiugo Kunsmano bendras kūrinys. Ši lėto judėjimo studija tiria žmogaus kūną kaip svetimą tuo iškeldama klausimus apie žmogaus identitetą – kur baigiasi žmogaus kūnas ir prasideda žmogus?

Bulgarijoje gimęs ir Šanchajuje savarankiškai kurti pradėjęs dramaturgas ir performanso menininkas Yasen Vasilev į Lietuvą atvyko ieškoti naujų formų savo kūriniui „Nutricula“. Šiam tikslui jam reikėjo kūrybinio partnerio, kurio tapo jaunas šokėjas Džiugas Kunsmanas. Anot idėjos autoriaus, taip šis kūrinys prisipildo asmeninių jo atlikėjo patirčių ir kaskart atrodo vis kitaip.

„Nutricula“ – tai vieno žmogaus fizinis, judesio performansas, siekiantis išbandyti žmogaus kūno galimybes ir rasti tų galimybių ribas. Ši lėto judėjimo studija tiria žmogaus kūną kaip svetimą tuo iškeldama klausimus apie žmogaus identitetą – kur baigiasi žmogaus kūnas ir prasideda žmogus?
Bilieto kaina: 5 Eur (studentams 4 Eur). Bilietai parduodami 1 val. prieš spektaklį.
Vaikai nemokamai neįleidžiami.

 

**

 

KLARNETO MUZIKOS KONCERTAS

Kovo 4 dieną, šeštadienį, 16 valandą

 Juozo Naujalio muzikos gimnazijos didžiojoje salėje ,Kęstučio g.85,Kaunas

 

Dalyvaus:

Stasys Makštutis,Jolita Makštutienė, Rokas Makštutis

Skambės:

C.Debussy – Rapsodija klarnetui ir fortepijonui

F.Krommer – Koncertas Es-dur I dalis

E.Denisov – Sonata klarnetui solo

G.Donizetti – Concertino B-dur

W.A.Mozart – Koncertas klarnetui ir orkestrui

RENGINYS NEMOKAMAS

Daugiau informacijos kvietime.

**

 

Lietuvos švietimo istorijos muziejuje, Vytauto pr. 52

Kovo 4 d. 11 val. maloniai kviečiame į  renginių ciklo „Kultūros ir švietimo atodangos: istorija, dabartis“ susitikimą. Programoje – „Nuo M. Mažvydo „Katekizmo“ iki…“ – Lietuvių kalbos dienoms skirtas susitikimas su žurnalistu, rašytoju, šešiaknygės mitologinių sakmių ir legendų autoriumi Laimonu Iniu. Antroje renginio dalyje pakviesime į dailininko-architekto Jono Lukšės piešinių parodos „Kauno piliakalniai“ pristatymą.

Renginio vedėja  LUMA prezidentė Dalia Poškienė.

 

**

Maironio literatūros muziejuje

  1. GRONAU NAUJOS KNYGOS SUTIKTUVĖS

Kovo 6 d., pirmadienį, 16 val. kviečiame Maironio namuose sutikti naują Zigfrido Gronau knygą „Klyksmas vaiduoklių mieste. Vilko vaikai“.
Kartu su knygos autoriumi diskutuos rašytoja Aldona Ruseckaitė ir knygos leidėjas Valdas Kubilius. 

Laukiame Jūsų!

Iš knygos anotacijos:

Zigfrido Gronau knyga „Klyksmas vaiduoklių mieste“ yra ne tik dešimtmečio vaiko – vilko vaiko – kartu su šeima patirtų kančių ir siaubingų žudynių, bado ir Černiachovskio ginkluotų gaujų žvėriško siautimo Karaliaučiuje kronika, ne tik paauglio ir suaugusiojo gyvenimas Antrojo pasaulinio karo ir grėsmingai nykių sovietinių metų niokojamoje Lietuvoje, bet ir visą žmonijos esatį liečiantis įspėjimas apie tai, ką žmonijos istorijai užginta užmiršti.

**

 

2017-03-06 Apulskis/Giedra/Užameckis/Kasi kauskas Quartet

Kovo 6 d., pirmadienį, 19 val. Kauno Menininkų Namuose V.Putvinskio 56,Kaunas

skambės džiazo kvarteto Apulskis/Giedra/Užameckis/Kasi kauskas Quartet originalios kompozicijos ir džiazo standartų aranžuotės. Bilieto kaina 3 Eur. Bilietus 1,5 val. prieš renginį galima įsigyti Kauno menininkų namuose, o taip pat visose TIKETA kasose.

Pirmo mėnesio pirmadienio džiazai tęsiasi, šįkart #menininkų scenoje – Marius Giedra, Mindaugas Apulskis, Aurelijus Užameckis ir Ignas Kasikauskas. Apulskis/Giedra/Užameckis/Kasi kauskas Quartet – tai keturi jaunosios Lietuvos džiazo kartos atlikėjai, studijuojantys ir aktyviai koncertuojantys Lietuvoje bei už jos ribų. Marius ir Mindaugas su Ignu susipažino Suomijoje, „Alandia Autumn Session“ workshop’e, kur mokėsi pas Hanna Paulsberg, Jori Huhtala, Naoko Sakata ir kitus žinomus skandinavijos muzikantus. Pernai visi kvarteto nariai dalyvavo AGATA Langų projekte, kur patirties sėmėsi iš Arno Mikalkėno ir Tomo Razmaus.

**

 

Kovo 7 d., antradienį, 16 val.

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus,

 

Kviečiame susipažinti su tapytoju Rytu Jurgeliu, kuris asmeniškai prašneks apie savo kūrybą personalinėje parodoje „Balta upė“.

Susitikime dalyvaus ir parodos kuratorė menotyrininkė Vilma Kilinskienė. Pokalbį moderuos tapytoja Eglė Velaniškytė.

Kūryba R. Jurgeliui yra tarsi meditacija: absoliutus nušvitimas neįvyksta iš karto, pirmiausia atsiranda mažas spindulėlis, kuris palaipsniui plečiasi, suteikdamas vis daugiau laisvės, erdvės ir šviesos. Prie tapybos kūrinių ciklo „Balta upė“ kūrėjas teigia ėjęs daugiau nei 20 metų, kol tiek jo pasąmonėje, tiek kūryboje šis menkas spindulys išsiplėtė iki galingo šviesos ir išsilaisvinimo proveržio, akivaizdžiai regimo jo paveikslų plokštumose.

 

Paroda veiks: 2017 02 23–2017 04 02

 

Papildomą informaciją teikia menotyrininkė Vilma Kilinskienė tel. +370 627 07 914

 

Maloniai kviečiame apsilankyti.

**

 

 

Kauno miesto muziejaus Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyriuje (L. Zamenhofo g. 4, Kaunas)

2017 m. Kovo 8 – 10 dienomis Tarptautinis kanklių muzikos Festivalis „Kanklės mano rankose”

 

Programa

 

Kovo 8 d., trečiadienis

18.00 val. koncertas-festivalio atidarymas „Skambėkite, mano kanklės“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti

Dalyvauja ansambliai „Kanklės“ (vadovė Elena Pečiulaitienė) ir „Kankliukai“ (vadovė Dalia Venckienė) iš Skriaudžių (Prienų r.).
Kovo 9 d., ketvirtadienis

10.00–17.00 val. Baltijos skambinamųjų instrumentų simpoziumas – moksliniai pranešimai tradicinių ir tobulintų kanklių temomis.

18.00 val. festivalio svečių koncertas „Sidabrinės stygos“

Dalyvauja Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos liaudies instrumentų specialybės mokiniai: Gabija Tatlauskaitė (kanklės), Emilija Karaliūtė (kanklės), Neda Tomašauskaitė (kanklės), Kornelijus Grigaravičius (birbynė), mokytojai Dileta Kubilienė ir Narimantas Murauskas, kanklininkai Skalmantas Barkauskas, Andrius Bakanas, Vilius Marma, svečiai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos.

19.30 val. Tradicinių šokių vakaras pagal kanklių muziką.

 

Kovo 10 d., penktadienis

10.00 val. diskusijos, festivalio uždarymas.

Įėjimas nemokamas.

Kauno miesto muziejus ,Rotušės a. 15, Kaunas,+370 37 207 611

**
Kauno kultūros centre „Tautos namai” (Vytauto pr. 79)
RENGINIAI KOVO MĖN.

 

Kovo 3 d. 19 val. judesio performansas „Nutricula“ Kauno kultūros centre „Tautos namai” (Vytauto pr. 79), 4 aukšte, „Šelteryje“.

 

Judesio performansas „Nutricula“ yra bulgarų režisieriaus Yaseno Vasilevo ir „Teatrono“ atlikėjo Džiugo Kunsmano bendras kūrinys. Ši lėto judėjimo studija tiria žmogaus kūną kaip svetimą tuo iškeldama klausimus apie žmogaus identitetą – kur baigiasi žmogaus kūnas ir prasideda žmogus?

Bulgarijoje gimęs ir Šanchajuje savarankiškai kurti pradėjęs dramaturgas ir performanso menininkas Yasen Vasilev į Lietuvą atvyko ieškoti naujų formų savo kūriniui „Nutricula“. Šiam tikslui jam reikėjo kūrybinio partnerio, kurio tapo jaunas šokėjas Džiugas Kunsmanas. Anot idėjos autoriaus, taip šis kūrinys prisipildo asmeninių jo atlikėjo patirčių ir kaskart atrodo vis kitaip.

„Nutricula“ – tai vieno žmogaus fizinis, judesio performansas, siekiantis išbandyti žmogaus kūno galimybes ir rasti tų galimybių ribas. Ši lėto judėjimo studija tiria žmogaus kūną kaip svetimą tuo iškeldama klausimus apie žmogaus identitetą – kur baigiasi žmogaus kūnas ir prasideda žmogus?
Bilieto kaina: 5 Eur (studentams 4 Eur). Bilietai parduodami 1 val. prieš spektaklį.
Vaikai nemokamai neįleidžiami.

 

 

Kovo 8  d. 18 val. vyrų vokalinės grupės „Quorum“ koncertas „Kelionė a cappella po meilės dainų pasaulį“ Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

„Quorum“ nariai Vitalijus Neugasimovas, Marius Turlajus, Gintautas Skliutas, Dainotas Varnas, Romanas Savickas ir Šarūnas Navickas Moters dienos proga kviečia į kelionę po  meilės dainų pasaulį.

Skambės gražiausios, populiariausios lietuviškos ir užsienio šalių meilės dainos.

 

Bilietus platina kultūros centro kasa ir bilietai.lt

Bilieto kaina 12 Eur, didesnėms žmonių grupėms – 10 Eur.

 

 

Kovo 10 d. 19 val. teatro trupės „Teatronas“ komedija „BalandisKauno kultūros centre „Tautos namai” (Vytauto pr. 79), 4 aukšte, „Šelteryje“.

  

Fizinė komedija „Balandis“ sukurta pagal to paties pavadinimo P. Süskindo romano motyvus. Šis komiškas pasakojimas yra apie mūsų kūnus baimės – socialinės ar tiesiog pirmapradės – būsenoje. Spektaklyje komiškai pavaizduota vienu paprastu balandžiu sugadinta diena. O gal tas gyvenimas ir taip buvo sugadintas, o balandis – tik taikos, kurioje mes nemokame gyventi, simbolis.

 

Režisierius: Gildas Aleksa.
Choreografas: Marius Pinigis.
Aktoriai: Džiugas Kunsmanas, Renida Baltrušaitytė, Lukas Alsys.

 

Bilieto kaina: 5 Eur (studentams 4 Eur). Bilietai parduodami 1 val. prieš spektaklį.
Vaikai nemokamai neįleidžiami.

 Kovo 11 d. 15 val. chorinės muzikos koncertas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai „Laisvės varpas“ Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

Dalyvaus Kauno kultūros centro „Tautos namai“ chorai.

Koncertas nemokamas!

 

 

Kovo 17 d. (penktadienį) 19 val. teatro trupės „Teatronas“ komedija „BalandisKauno kultūros centre „Tautos namai” (Vytauto pr. 79), 4 aukšte, „Šelteryje“.

 

Fizinė komedija „Balandis“ sukurta pagal to paties pavadinimo P. Süskindo romano motyvus. Šis komiškas pasakojimas yra apie mūsų kūnus baimės – socialinės ar tiesiog pirmapradės – būsenoje. Spektaklyje komiškai pavaizduota vienu paprastu balandžiu sugadinta diena. O gal tas gyvenimas ir taip buvo sugadintas, o balandis – tik taikos, kurioje mes nemokame gyventi, simbolis.

Režisierius: Gildas Aleksa.
Choreografas: Marius Pinigis.
Aktoriai: Džiugas Kunsmanas, Renida Baltrušaitytė, Lukas Alsys.
Bilieto kaina: 5 Eur (studentams 4 Eur). Bilietai parduodami 1 val. prieš spektaklį.

 

 

 

Kovo 18 d. (šeštadienį) 17 val. neoklasikinio šokio teatro „Releve“ koncertas „Spalvų fiesta“ Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

Teatro vadovė – choreografė Rasa Butrimavičiūtė.
Bilieto kaina – 6 Eur., senjorams – 50 % nuolaida.

Bilietai bus parduodami 1 val. prieš koncertą.
Vaikams iki 6 metų įėjimas nemokamas.

 

Kovo 22 d. 18 val. respublikinio vaikų liaudiškų šokių kolektyvų renginių ciklo „Po malūno sparnais“  II koncertas Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

 

Dalyvaus

Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Mažasis suvartukas“,

Šiaulių  kultūros centro šokių ansamblis „Želmenėliai“,

Klaipėdos karalienės Luizės  jaunimo centro vaikų šokių ansamblis „Vijurkas“,

Kauno kultūros centro „Tautos namai“ liaudiškų šokių kolektyvas „Šėltinis“,

Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų liaudiškų šokių ansamblis „Malūnėlis“.

 

Koncertų sumanytoja ir  iniciatorė žymi Lietuvos choreografė Birutė Brazdžiūtė.
Renginių ciklas skirtas skirtas VMLR liaudiškų šokių ansamblio „Malūnėlis“ 40-mečiui.

 

Įėjimas nemokamas.

 

 

Tautinio kostiumo metams.

Kūrybiniai susitikimai ir dirbtuvės Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

Regioniniai tradicinių kostiumų bruožai, siuvimo ir apdailos ypatybės.

Kovo 22 d. 18 val. Paskaita „Sūduvių tradicinių XIX a. drabužių ypatumai“.

Kovo 24 d. 17 val. Praktinis užsiėmimas „Liemenių fasonai ir sukirpimo ypatumai“                                                   (turėti žirkles, siūlo ir adatą).

Įėjimas nemokamas

 

 

Kovo 24 d. 18 val. grupės „Kitava“ teatralizuotas gyvo garso koncertas „Balsas vandeny“

Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

Programoje

grupė „Kitava“,

aktorius Evaldas Stokė (Panevėžio Juozo Miltinio teatras),

aktorius Anicetas Gendvilas (Šiaulių dramos teatras),

specialiai šiam koncertui kurtos įspūdingos sceninės vizualizacijos ir projekcijos,

šviesos ir garso efektai.

 

Grupė „Kitava“, minėdama jau 15-ąjį kūrybinės veiklos gimtadienį, pristato teatralizuotą gyvo garso koncertinę programą „Balsas vandeny“. Tai unikalus sceninis reginys, išsiilgusiems teatro ir muzikos žaismės, kur vaidybiniai epizodai ir grupės atliekama muzika kuria jaukią ir šviesią muzikinio-teatrinio pokalbio apie laiką, vertybes, žmogų, istorinį virsmą atmosferą. Grupei „Kitava“ ir aktorių komandai pavyko sukurti unikalią tylos ir garso, žodžio ir melodijos, džiugesio ir jautrumo dermę, kurioje kiekvienas galime rasti save.

 

Projekto prodiuseriai – Rasa ir Kęstutis Stoškai.

Bilietus platina kultūros centro kasa ir ticketmarket.lt

Kaina 8–12 Eur.

 

 

 

Kovo 25 d. 14 val. jaunimo liaudiškų šokių kolektyvų festivalis “Lygiadienio šokiai” Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79).

Įėjimas nemokamas.

 

 

Kovo 31 d. (penktadienį) 19 val. teatro trupės „Teatronas“ premjera „Pasimetimas“ Kauno kultūros centre „Tautos namai” (Vytauto pr. 79), 4 aukšte, „Šelteryje“.

„Pasimetimas“ tai improvizacijomis paremta drama, kuri apima visuotinį jaunosios kartos pasimetimą ir neapsisprendimą įvairiose temose: „Ar patinka šiuolaikinis menas? Ar visi žmonės turi lygias teises? Ar kūryba yra apie save ar kitus? Ar depresija yra liga ar būsena“. Šiuo spektakliu trupė nenutolsta nuo savo tradicijų – scenoje vėl persipins improvizuoti tekstai ir autentiški žmonių pasisakymai. Nors spektaklyje netrūksta komiškų situacijų, šįkart improvizacijomis aktoriai mėgins sukurti rimtą mūsų kartos dramą.

 

Režisierius: Gildas Aleksa
Aktoriai: Lukas Alsys, Renida Baltrušaitytė, Džiugas Kunsmanas.
Bilieto kaina: 5 Eur (studentams 4 Eur). Parduodami 1 val. prieš spektaklį.
Vaikai nemokamai neįleidžiami.

 

Daugiau informacijos:

 

Kauno kultūros centras „Tautos namai”

Vytauto pr. 79, LT-44321 Kaunas

tel. 8 37 309 659

**

 

 

 

 Kauno Kultūros centre.Tautos namai 2017 03 Kovo men. renginiaiKlarneto koncertas 2017 03 04 16v.Dalyvaus MakstuciaiKovo_11_renginiai_KaunasNacionalinaime M.K.Čiurlionio muziejuje 2017 03 03 Virginijos Ligeikienės personalinę knygų įrišų paroda

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content