2023-12-18 seniūnaičių sueiga

2023-12-18 seniūnaičių sueiga balsų dauguma pirmininku išrinko Saulių Juškevičių, Partizanų g. 1-osios seniūnaitį.

Sueigos metu Kauno miesto Socialinių paslaugų centro Socialinių paslaugų bendruomenei skyriaus socialinio darbo organizatorė Rasa Vaičiūnienė, pateikė pristatymą kokias teikia paslaugas, vykdo funkcijas Socialinių paslaugų bendruomenei skyrius. Tai būtų socialinės priežiūros paslaugos, socialinės globos paslaugos, prašymu priėmimas, poreikių nustatymas paramai gauti, buities sąlygos, pagalba namie ir kt. paslaugos kurias gali gauti Kauno mieste faktiškai gyvenantys (deklaruoti) asmenys: vaikai su negalia, suaugę asmenys su negalia ir senyvo amžiaus asmenys. Ji kvietė visus naujai išrinktus seniūnaičius aktyviai (aišku nepažeidžiant teisės aktų nuostatų) prisidėti prie socialinių klausimų sprendimo.

Bendruomenės pareigūnė Asta Melajevienė pristatė Dainavos policijos nusikalstamų veikų statistiką, atsižvelgdama į nusikalstamų veikų pobūdį bei įvardindama dominuojančius nusikaltimus: vagystes, smurtą artimoje aplinkoje, viešosios tvarkos pažeidimus. Taip pat bendruomenės pareigūnė priminė, kad turėtume būti pilietiški padėti vienas kitiems, dalintis informacija. Taip pat priminė, kad yra sukurta Kauno miesto Dainavos PK bendruomenės pareigūnai feisbuko paskyra, kurioje yra dalinamasi informacija, įvairūs įspėjimai, patarimai, atmintinės. Taip pat pareigūnė pakvietė papildyti policijos rėmėjų gretas „Tapk policijos rėmėju“ jei esate aktyvūs, atsakingas ir neabejingas tam, kas vyksta aplink, pakvietė prisijungti.

Atsakius į pagrindinius darbotvarkės klausimus, seniūnė informavo, kad yra numačiusi ateinančiais  metais organizuoti susitikimus su UAB „Mano būstas Dainava“, taip pat su Kauno būsto modernizavimo agentūros atstovais. Taip pat kalbėjo apie bendruomeninę veiklą, iniciatyvas, pristatė senjorų reikalų komisijos, aktyvią Dainavos seniūnijos bendruomenės narę Birutę Zeigienę, kuri savo iniciatyvumu, veiklumu uždega kitus dainaviečius aktyviai veikti.

Po pasisakymų buvo paklausta naujai išrinktų seniūnaičių, dėl pastabų, gal turi iškilusių klausimų. Naujai išrinktas seniūnaitis Saulius Juškevičius pasisakė, dėl saugaus eismo kylančių problemų (greičio viršijimo) Partizanų g. nuo Pramonės pr. Kad šitoje atkarpoje, būtu gerai jei būtu įrengti (atstatyti), greiti mažinantys kalneliai. Seniūnė paaiškino, kad dėl šito reikia kreiptis į Transporto ir eismo organizavimo skyrių, kad jie svarstytu klausimą dėl greičio mažinimo kalnelių atstatymo. Sueiga pritarė šiai iniciatyvai.

 

Dainavos seniūnijos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content