2021 m. lapkričio 23 d. 16.00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejuje, Kaune, vyks karybos tyrinėtojo Giedriaus Petkevičiaus knygos  „Karo anatomija“ pristatymas.

2021 m. lapkričio 23 d. (antradienį) 16.00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejuje, Kaune, vyks karybos tyrinėtojo Giedriaus Petkevičiaus knygos  „Karo anatomija“ (leidykla – „Alma littera“) pristatymas.

 

Ar galima kaip ginklus panaudoti šikšnosparnius ir balandžius? Kodėl reikia saugotis sprogstančių žiurkių ir kaip išvengti šokinėjančių minų? Ką valgė japonų kariai nutrūkus maisto tiekimui Ramiojo vandenyno salynuose? Kaip lietuvis sprogdino nacių seifus ir kas iš tiesų buvo Ostapas Benderis? Kas yra „kiliminis bombardavimas”, „branduolinis futbolas”, „Bangaloro torpeda”.

Tragikomiškų, dramatiškų, juokingų ir žiaurių karo istorijų koliažas, daugumos jų nerasite istorijos vadovėliuose ir oficialiuose mūšių, kampanijų bei operacijų aprašymuose. Žmogiškumo triumfas, išdavystės kartėlis ir įvykiai, apie kuriuos paskaičius norisi ištarti: „Negali būti.” Neįtikėtina karinė sėkmė, slapti ginklų kūrimo projektai ir beprotiškiausios idėjos – visa tai rasite šioje knygoje.

Karas niveliuoja žmones – ir civilį, ir profesionalų karį gali pakirsti kulka ar sprogusio sviedinio skeveldra. Kita vertus, karas paryškina tikrąsias žmogaus savybes: besišypsantys saldžialiežuviai gali virsti didžiausiais niekšais, o kuklūs žmogeliai atlikti nekasdienius žygdarbius – knygoje aptiksite įvairių pavyzdžių.

 

Renginio metu knygą bus galima įsigyti.

Norinčius dalyvauti susitikime kviečiame registruotis el. p. [email protected]. Registruojantis nurodykite vardą, pavardę ir telefono numerį.

Dalyvaujantys knygos pristatyme turi pateikti galimybių pasą, dėvėti nosį ir burną dengiančias medicinines kaukes ar respiratorius.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content