2021-05-11 diskusija „Pažink, paskui veik!“

 

Paskaitų ciklo „Kūryba ir dialogas: pokyčiai bendruomenėse” diskusija „Pažink, paskui veik!“ vyks  gegužės 11 d. 18 val. Fluxus Labas ir Kaunas 2022 facebook paskyrose.

 

Kartu su diskusijos dalyviais klausime:
ar reikalingas tyrimas darbe su bendruomene?
kodėl yra svarbu pažinti aplinką prieš pradedant dirbti su bendruomenės atstovais?
kokias perspektyvas tai gali atverti meniniam ar kūrybiniam projektui?

Paliesime konkrečius Šančių, Dainavos ir Raudondvario pavyzdžius, klausime pašnekovų kaip vyksta pirmasis susidūrimas su bendruomene ir jos aplinka, koks tyrimas ir kokias būdais yra atliekamas, kaip vėliau ši informacija pasitarnauja vystant kūrybines veiklas. Paliesime ir etikos klausimą tokį kaip – jeigu tyrimas apima asmenines žmonių istorijas ar bendruomenei brangias teritorijas, ar jos netampa nusavinamos?

„Kūryba ir dialogas: pokyčiai bendruomenėse” tai paskaitų ir pokalbių ciklas, kurio metu daugiau nei 6 mėnesius kas antrą antradienį nersime į bendruomenines menines ir kultūrines praktikas, aiškinsimės įvairius šių veiklų aspektus. Šio ciklo tikslas – pradėti kalbėti apie sparčiai augančias kultūrines ir menines bendruomenines praktikas, bendruomenių tapatybę, kultūros sektoriaus dialogą su bendruomenėmis, analizuoti egzistuojančius gerosios praktikos pavyzdžius Lietuvoje, pristatyti kūrybiškumu pagrįstus darbo su bendruomene metodus, kalbėtis apie ateities perspektyvas.

Ciklas yra skirtas tiems, kad domisi bendruomeninėmis, meninėmis ir kultūrinėmis praktikomis, yra šių veiklų praktikai ar entuziastai.

 

Diskusijos dalyviai:

Austėja Bliumkytė-Padgurskienė – kultūr-bendruo-meninių projektų kuratorė, kuriai įdomu inicijuoti pokyčius mikrorajonuose ir kaimynijose, naudoti skirtingus būdus vietų išjudinimui, sužadinti vietinių norą įsitraukti į savo aplinkos jaukinimą. Ji yra bendruomeninės iniciatyvos „Dainavos kiemas“ įkūrėja, iniciatyvų platformos „Šančių kioskas“ kuratorė, kultūrinio-bendruomeninio projekto „Draugystės menas“ autorė, viešosios įstaigos „Saugi pradžia“ projektų vadovė, ekskursijų po Šančius vadovė.

Dovilė Gaižauskienė – performatyvaus dizaino asociacijos narė ir įkūrėja. Dovilė veikia įvairiuose dizaino, meno projektuose, turinčiuose platesnį socialinį aspektą. Taip pat ilgą laiką dirba dizaino edukacijos srityje.

Marius Pinigis – šokėjas, choreografas, Nuepiko šokio trupės narys bei „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” ambasadorius. Marius aktyviai kuria ir pristato savo darbus tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, taip pat rūpinasi šokio sklaida Kaune, įsitraukia į Kauno miesto kultūrinio lauko plėtros procesus. Už savo aktyvią meninę veiklą yra apdovanotas ne vienu profesionalių scenos menų apdovanojimu.

Diskusijos moderatorius Justas Tertelis – asociacijos „Kūrybinės jungtys” narys, kūrybingumo ir kritinio mąstymo ugdymui skirtų projektų kuratorius. Kūrybiško mokymosi seminarų kūrėjas ir fasilitatorius bendradarbiaujantis su „Kaunas 2022”, „Britų taryba”, „Silc” ir kitomis organizacijomis. Taip pat profesionalus teatro režisierius, aktorius ir dramaturgas aktyviai kuriantis teatro scenoje bei kūrybines praktikas naudojantis darbui su skirtingomis bendruomenėmis.

 

Partneriai: „Kūrybinės jungtys”.

Organizatorius: „Kaunas 2022” bendruomenių programa „Fluxus Labas!”.

Visas jau įvykusias paskaitas ar diskusijas galite rasti Kaunas 2022 Youtube kanale.

 

Austėja Bliumkytė-Padgurskienė

Kultūrinių ir bendruomeninių projektų kuratorė, gidė

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content