Kaunas pristato Valstybės dienos renginių programą

Liepos 6-ąją, Lietuvai minint Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, kauniečiai kviečiami į iškilmingą minėjimą, šventinius koncertus bei miesto muziejus, kurių lankymas šventės proga – nemokamas. Pagrindiniu Valstybės dienos akcentu taps 22-asis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ ir iškilminga ceremonija, pagerbiant nusipelniusius kauniečius Santakos garbės ženklais ir kitais apdovanojimais. Tądien mieste kursuos nemokamas viešasis transportas.

Pradžia – liepos 5-ąją

„Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Kaunas kviečia tradiciškai švęsti laisvę ir garbingą mūsų tautos istoriją. Dieną pradėsime keldami trispalves, o vakarop visi vieningai ir su pasididžiavimu drauge giedosime tautišką giesmę. Kviečiu visus kauniečius tapti šventinių renginių dalimi“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaunas švęsti pradės trečiadienį, liepos 5-ąją. 19 val. Kalniečių parke, šalia vasaros skaityklos, Kauno miesto V. Kudirkos viešoji biblioteka kvies į atlikėjos Tamsaulės koncertą. Renginyje skambės autoriniai kūriniai ir žinomų lietuvių poetų tekstais sukurtos dainos.

Nuo 20 val. Kauno pilies lomoje prasidės pirmoji festivalio „Operetė Kauno pilyje“ dalis. Šįkart ji kauniečiams dovanos Frank Wildhorn miuziklą „KARMEN. VIVA AMOR!“.

„Energingas ir emocionalus miuziklas pristatys naują požiūrį į klasikinį šedevrą. Pagal Prospero Merimee romano motyvus ir garsios Bizės operos „Karmen“ tematiką naujai sukurtas miuziklas žada pranokti lūkesčius ir įkvėpti savo unikalumu“, – dalinosi vienas iš festivalio organizatorių solistas Gediminas Maciulevičius.

Pagrindiniai šventės akcentai

Šventinę dieną – Liepos 6-ąją – prieš vidurdienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje skambės Kariliono muzikos garsai. Savo pasirodymus susirinkusiems dovanos Raimundas Eimontas, Romantas Daugėla ir Roberta Daugėlaitė. Čia pat, muziejaus prieigose, iškils Vyčio Kryžiaus ordino vėliava.

Vakare, 20 val., prasidės antroji tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ dalis – koncertas „Tegyvuoja miuziklas!“ Iškilmingame renginyje nusipelniusiems kauniečiams bus įteiktos Kultūros premijos, Santakos garbės ženklai ir kiti iškilūs apdovanojimai.

Diena nepraeis ir be penkioliktus metus skaičiuojančios tradicijos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“. 21 val. Kauno ir visos Lietuvos žmonės drauge su tautiečiais visame pasaulyje vieningai giedos himną.

Nemokami muziejai ir transportas

Šventinę dieną Kauno miesto muziejus siūlo kauniečiams ir miesto svečiams galimybę nemokamai aplankyti ekspozicijas. Duris atvers M. ir K. Petrauskų, Pilies bei Tautinės muzikos skyriai.

Lankytojus pasitiks ir Vytauto Didžiojo karo muziejus bei VI forte įrengta gausi Karo technikos ekspozicija. Kauniečių dėmesio lauks Istorinė Prezidentūra – muziejaus sodelyje vyks edukacinis žaidimas, istorikės pasakojimai, ekskursija ir kitos pramogos.

Išsami informacija apie renginius – internete: kaunas.lt/renginiai/162511/

Liepos 6-ąją kauniečiai kviečiami į šventinius renginius vykti miesto autobusais ir troleibusais. Tądien viešasis transportas Kauno mieste keleivius veš nemokamai.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content