UŽDEK ŽVAKUTĘ SAVO KRAŠTO PARTIZANAMS

 

2022 m. spalio 28 d. (penktadienį) 15 val. Partizanų alėjoje Kauno senosiose Kapinėse. Daugiau apie renginį: https://fb.me/e/23HEEo63J

Artėjant Vėlinėms uždegti žvakelę – sena mūsų krašto tradicija. Tačiau lapkričio 1-ąją, kai kapinės skęsta gėlių ir žvakių jūroje – gausu vietų, kur tamsu ir tuščia, nors ten atgulę mūsų tautos didvyriai.
Jau dešimtą kartą susibursime akcijai, kurios metu lankomos gyvybes už Lietuvos laisvę paaukojusiųjų žūties vietos, tvarkomi jų kapai ir uždegamos pagarbos žvakutės.
Kviečiame ir Jus prisijungti tokią akciją organizuojant savo krašte ir net nesvarbu kelias atminimo vietas aplankysite ir keliese, svarbu, kad kiekvienas mūsų uždegtų bent vieną žvakelę ant Laisvės kovotojo amžinojo poilsio ar žūties vietos.

AKCIJA KAUNE:
PRADŽIA: 2022 m. spalio 28 d. (penktadien
į) 15 val. Partizanų alėjoje Kauno senosiose Kapinėse.
Galin
čius kviečiame atvykti automobiliais, kad galėtume pavėžėti visus norinčius dalyvauti.

Maršrutas:
– kryžius tremtiniams E. Fryko g.,
– paminklas Adolfui Ramanauskui-Vanagui,
– kryžių kalnelis VI forte,
– tremtinių memorialas Petrašiūnų kapinėse.

INICIATYVOS Organizatorė – Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininko pavaduotoja Rasa Duobaitė-Bumbulienė

Kilus klausimams kviečiame susisiekti: el.p. [email protected], tel. nr. 861485117

NUO 10-24 18:15 IKI 11-02 19:00

Uždek žvakelę 2022

Internetinis renginys

Lietuvos šaulių studentų korporacija „Saja“ kviečia paminėti rimties ir susikaupimo metą, mirusiųjų pagerbimo laiką dalyvaujant akcijoje „Uždek žvakelę 2022“

Visus kviečiame ant pasirinkto laisvės kovų dalyvio, partizano ar kito Lietuvai ir prie jos nepriklausomybės prisidėjusio žmogaus kapo ar paminklo uždegti žvakelę, įamžinti šį atvaizdą nuotraukoje, pasidomėti ir trumpai aprašyti minimo žmogaus gyvenimą ar žymiausius darbus.

Jūsų padarytas nuotraukas bei trumpas istorijas prašome siųsti paštu [email protected] arba pažymėti mus savo nuotraukose. Jomis dalinsimės korporacijos socialiniuose tinkluose

**

Lietuvos Šaulių Sąjungos šaulys, karys savanoris Ramūnas Šerpatauskas KVIEČIA prisijungti :

Artėja visų šventųjų, vėlinių diena. Visi vyksime lankyti savo artimųjų kapus. Ne paslaptis jog kiekvieno kaimo ar miesto ir miestelio kapinaitėse rasime ne vieną laisvės kovotojo kapą, dažnai – ir masinio palaidojimo vieta, o kiek dar kryžių ir paminklų mūsų laisvės gynėjams stovi pakelėse ir miškuose.


Kviečiu visus nelikti abejingais ir uždegti žvakutę ant laisvės kovotojo kapo/paminklo….. Tegul Jų atminimas sužimba tūkstančiais šviesų……. Parodykime jog jų auka nebuvo beprasmė o mes mokame tinkamai pagerbti jų atminimą….

Šiemet aš uždegsiu žvakutes ne tik prie Druskininkuose esančio Mergelių akių memorialo, Nemuno pakrantėje, Juozo Marcinonio – Pikuolio ar Florojono Černiausko Vasario žūties vietose, prie Paminklo Jaskonių miške, bet ir ant Aukštaitijos partizanų kapų Švenčionių r.

Sielų upė 2022 | River of Souls 2022

2022 M. LAPKRIČIO 1 D., ANTRADIENIS, 18:00 Laisvės alėja

Kviečiame į tradicija tapusį, kasmetinį Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Kauno fakultete (VU SA KnF) organizuojamą renginį „Sielų upė“!

Lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, kviečiame į Kauno miesto širdyje vyksiantį, VU SA KnF organizuojamą renginį „Sielų upė“. Jo metu miestu tekės tūkstančiai širdį šildančių ir išėjusius primenančių žvakių šviesų.

Kaip ir pernai, renginyje bus naudojami tvarūs bei draugiškesni gamtai elementai.

Maloniai kviečiame lapkričio 1-ąją 18 val. kartu su VU SA KnF nušviesti žvakelių kelią nuo Kauno Laisvės alėjos fontano iki Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro).
Susitikime visi kartu bei prisiminkime, ką reiškia dalintis žiupsniais šviesos.

Informuojame, kad renginyje bus naudojamos šviesos diodų (LED) žvakės, todėl savo žvakių atsinešti nereikia.

Renginys NEMOKAMAS

Kontaktas spaudai:
VU SA KnF pirmininkė Lijana Savickienė
Tel. nr.: +370 620 26013
El. p.: [email protected]

Daugiau informacijos: [email protected]

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content