Birželio viduryje vyks tradicinis ralis „Aplink Lietuvą“. Įvairiais šalies keliais važiuojantys dalyviai kovos dėl garbingiausio trofėjaus kiekvieno sportininko kolekcijoje – Prezidento taurės. 

Šiemet šio ralio nugalėtojams bus įteikta 31-oji Prezidento taurė. Laikantis ilgametės tradicijos, raliui „Aplink Lietuvą“ startas duodamas Kaune, Rotušės aikštėje, iš kurios pirmas ekipažas į trasą pajudės birželio 17-osios 9.30 val., o dar anksčiau – 9 val. – numatytas iškilmingas renginio atidarymas.

Pirmasis kovinis egzaminas šio ralio dalyvių mieste lauks nuo 9.45 val. Tuomet prasidės greitojo slalomo lenktynės J. Bakanausko gatvėje, o dar po 10 min. – ekipažas startuos jau Aleksoto inovacijų parke, iš kurio skubės į trečiąją rungtį S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Ten pirmoji kova prasidės 10.20 val.

Tai bus savotiškos prologo varžybos, po kurių sporto aistruoliai jau galės susidaryti detalesnį vaizdą apie sportininkų siekius ir galimybes.

10.45 val. ralio „Aplink Lietuvą“ dalyvių jau laukia pirmoji rungtis Kačerginėje, „Nemuno žiedo“ ralio kroso trasoje. Iš čia sportininkų kolona pasuks Kėdainių link. Ralis finišuos sekmadienį, birželio 19 d., 15 val. Vilniuje. Iš viso šiemetinio ralio „Aplink Lietuvą“ maršrutai nusidrieks 1130 km.

Šių, seniausių šalyje automobilių sporto varžybų ištakos siekia 1931 m. Tuomet, liepos 24 d., 14 automobilių ir 12 motociklų kolona iš Kauno pradėjo pirmąsias maratonines lenktynes aplink Lietuvą. Neatsitiktinai šią datą Lietuvos automobilių sporto federacija laiko oficialia automobilių sporto šalyje pradžia.

Ralio „Aplink Lietuvą“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content