Kada susitinka Lietuvos ir Italijos kultūra 

Šį šeštadienį Pelėdų kalnas primins pietų Europos dvasią ir kvies rudenį pradėti itališkais akcentais. Lietuvos dailininkų sąjunga ir Kauno savivaldybė organizuoja jau tradicija tapusią meno popietę, kurioje veiks dešimtys dirbtuvių bei kūrybinių edukacijų.

Lankytojai turės galimybę pamatyti Angelo Tortorellos fotografijų lauko parodą ir susipažinti su italų keramikos dizainerio Giuseppės Cicalesės darbais, pasiklausyti pianisto Antonio Meilì muzikos koncerto „Mano gyvenimas muzikoje“ bei pasimėgauti pietietiško filmo „Totorių dykuma“ pristatymu ir peržiūra.

Keraminių artišokų pievelė, odos, stiklo, tekstilės dirbtuvės, akvarelės edukacija ir itališka atmosfera laukia tiek mažųjų, tiek suaugusių meno gerbėjų.

Nedvejokite, imkite pledus ir prego: neškit pėdas pas pelėdas!

Renginio programa:

11.30 val. Optinio meno edukacija „Måneskin vokalisto portretas“

11–15 val. Akvarelės edukacija „Vaikams ir ne vaikams“ ir „Pėdos pas pelėdas“ tekstilės dirbtuvės

11–16 val. Tarptautinė keramikos dirbtuvė „Artišokų pievelė“

11–19 val. Edukacija „Meno takas“

12–16 val. Dirbtuvės ir edukacija „Pasidaryk odinį Pelėdų pikniko talismaną“

12–16 val. Menininkių dueto V. Verikaitės ir A. Andrulevičienės Tiffany vitražo pažintinės dirbtuvės „Pažink stiklą per Pelėdos žvilgsnį“

13 val. Fotografo Angelo Tortorellos „Kava de 'Tirenio miesto vaizdai“ ir keramikos dizainerio Giuseppės Cicalesės darbų fotografijų parodos atidarymai

16–18 val. Ledo skulptūros kūrimas

16–18 val. DJ Erich muzikinė programa

18 val. Pianisto Antonio Melì koncertas „Mano gyvenimas muzikoje“

21 val. Itališko filmo „Il deserto dei Tartari“/ „Totorių dykuma“ pristatymas ir peržiūra. Rež. Valerio Zurlini

Renginį organizuoja Kauno miesto savivaldybė, Kava de’ Tirenio miesto savivaldybė, Lietuvos Dailininkų sąjungos Kauno skyrius.

Renginio partneriai: Italijos Respublikos ambasada, VšĮ Kauno kolegija,  VšĮ „Kaunas 2022“, Iniciatyvos Kaunui.

Renginio rėmėjai: radijo stotis „Extra FM“ ir „Pankiki“.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content