Kartu su pavasariu į miestą sugrįžta ir frankofoniška kultūra. Iki pat kovo 31 d. kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti virtualiose paskaitose, koncertuose, parodų peržiūrose, diskusijose bei įsimintinose degustacijose. Renginiai skirti kovo 20-ąjai – Tarptautinei frankofonijos dienai – atskleis prancūzakalbių šalių švietimo, istorijos, politikos bei kultūros subtilybes.

FRANKOFONIJOS MĖNESIO RENGINIŲ PROGRAMA

Renginių programa prancūzų kalba

„Bonjour, Kaunas!“ skaitmenizuotas maršrutas frankofoniškiems pasivaikščiojimams po Kauną.

Nepriklausomybės laikotarpiu Kaunas virto elegantiškos architektūros ir gyvo intelektualinio gyvenimo sostine. Miestas tapo politinio gyvenimo centru, steigėsi ir vystėsi kultūros bei švietimo įstaigos. Madingi šios epochos restoranai ir salonai dvelkė vakarietišku rafinuotumu. Kadangi gyvenimo būdo ir mados pavyzdžiu buvo laikomas Paryžius, Kaunas buvo vadinamas Mažuoju Paryžiumi.

Kaunastika kviečia pasinerti į frankofonišką istoriją, atrasti netikėtas sąsajas su Prancūzija, legendas, skonius ir kvapus Kaune. Pasivaikščioti galite nuotoliniu būdu ar gyvai, naudojantis skaitmeniniu žemėlapiu Bonjour, Kaunas maršrutų platformoje. Maršruto „Bonjour, Kaunas!“ nuoroda: www.kaunastika.lt.

Kovo 1 d.

17 val. 

Vieša paskaita „Slaugos ateitis – intensyvios terapijos skyriaus slaugymo patirtis iš Levino filosofijos perspektyvos “

LSMU Emanuelio Levino centras, Putvinskio g. 14, Kaunas

Levino mintis nebuvo susijusi tik su medicina kaip disciplina, tačiau šiandien ji natūraliai įtraukiama dėl dviejų priežasčių. Pirma, Levinas suteikia galimybę mąstyti apie slaugos santykius, ypač dėl to, kad jis pateikia gilią pažeidžiamumo ir atsakomybės, pasireiškiančių santykiuose su kitais žmonėmis, analizę. Antra, Levino filosofijoje pirmą vietą užima etika, kuri šiandien yra svarbiausia medicininiuose apmąstymuose, ypač pandemijos kontekste: etikos komitetų, suburiančių specialistus priimti sudėtingus sprendimus, vaidmuo yra tiesiogiai paveldėtas iš filosofijos istorijos. Lektorė Tulūzos universiteto Filosofijos katedros doc. Flora Bastiani.

Renginio kalba: anglų/prancūzų. Būtina išankstinė registracija čia.

Paskaita bus transliuojama ir internetu. Prisijungimo nuoroda čia.

Organizatorius: LSMU Emanuelio Levino centras ir Tarptautinės Emanuelio Levino tyrimų asociacija (Sociéte Internationale de Recherche Emmanuel Levinas (SIREL).

Kovo 3 d.

10–17 val.

Tarptautinė mokslinė konferencija „Culture et politique du monde francophone“/„Frankofoniškojo pasaulio kultūra ir politika“

Konferenciją atidarys Frankofoniškųjų universitetų agentūros (AUF) Vidurio ir Rytų Europos šalių prezidentas p. Mohamed Ketata, Prancūzijos ambasados Lietuvoje ambasadorė J. E. Alix Everard, Kanados ambasados Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ambasadorius J. E. Kevin Rex ir Rumunijos ambasados Lietuvoje ambasadorius J. E. Cosmin George Dinescu.

Renginys virtualus. Būtina išankstinė registracija prieš tris dienas elektroniniu paštu: [email protected].

Organizuoja VDU Frankofonijos šalių centras. Daugiau informacijos čia. 

Kovo 3 d.

17 val.

Vieša paskaita „Levinas prieš karą: „Vengimo“ filosofija ir „Hitlerizmo“ filosofijos apmąstymai“

LSMU Emanuelio Levino centras, Putvinskio g. 14, Kaunas

Savo filosofinės kelionės pradžioje E. Levinas  plėtojo filosofinę mintį, kurioje dar nebuvo akcentuojama etika ir kitoniškumas. Tuo metu, kai hitlerizmo šmėkla jau metė savo šešėlį ant Europos, pagrindiniu jo filosofijos rūpesčiu buvo „vengimas“ arba „pabėgimas“ nuo būties, žmogaus išsilaisvinimas iš savo paties aptvaro. Ankstyvuosiuose darbuose jis aprašo vienišą subjektą, kuris yra „pririštas prie būties“. Laisvė – pagrindinis individo siekis, kurį slegia jo paties egzistencija. Susidūręs su hitlerizmu, žmogus yra neatsiejamas nuo kūno, kraujo ir rasės, laisvėje filosofas mato „žmogaus žmogiškumą“.

Lektorė Dr. Joëlle Hansel, filosofė, Collège international de Philosophie (Paryžius) ir Tarptautinė Emanuelio Levino tyrimų asociacija (Paryžius).

Renginio kalba: anglų/prancūzų. Būtina išankstinė registracija čia.

Paskaita bus transliuojama ir internetu. Prisijungimo nuoroda čia.

Organizatorius LSMU Emanuelio Levino centras ir Tarptautinės Emanuelio Levino tyrimų asociacija (Sociéte Internationale de Recherche Emmanuel Levinas (SIREL).

Kovo 7 d.

18 val.

Viešoji paskaita „Emanuelis Levinas: filosofija anapus teorijos“

Mickevičiaus g. 37, 213 aud.

Pranešėjas – Vilniaus Universiteto profesorius, filosofijos daktaras Tomas Sodeika.

Kaune gimęs, bet prancūzų filosofu pagrįstai laikomas Emanuelis Levinas neabejotinai yra vienas iš originaliausių XX amžiaus mąstytojų. Pristatant Levino filosofijos naujumą minimi tokie „raktažodžiai“: „etika“, „veidas“ ar „kitybė“. Vis dėlto, ne mažiau svarbia filosofine inovacija reikėtų laikyti ir savitą pačios filosofijos traktavimą. Paskaitoje bus aptariama Emmanuelio Levino pastanga plėtoti tokią filosofinę koncepciją, kuri peržengia tradiciškai suprantamos teorijos rėmus.

Būtina išankstinė registracija užpildant registracijos formą: https://bit.ly/filosofija7  arba el. paštu: [email protected].

Organizuoja KTU prancūzų kultūros centras.

Kovo 8 d.

10 val.

Eksportuotojų pusryčiai: FRANKOFONIJA

Kauno PPA rūmų didžiojoje salėje, Gedimino g. 43-1

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Europos įmonių tinklas kviečia įmones, jau dirbančias ar dar tik planuojančias pradėti dirbti su prancūzakalbėmis šalimis, į eksportuotojų  pusryčius tema „Frankofonija“.

Susitikimo metu UAB „Novameta“ atstovė Solveiga Petniūnienė papasakos, ką apima žodis „Frankofonija“, pasidalins savo įmonės patirtimi šiame regione bei, kaip UAB „Novametai“ sekasi parduoti ir netgi sėkmingai didinti pardavimus Prancūzijoje. Taip pat ji įvardins šios srities aktualijas bei tendencijas ir netgi išduos,  kaip teisingai užkalbinti prancūzą.

Virtualus renginys skirtas tik Kauno PPA rūmų nariams. Dalyvių skaičius ribotas. Daugiau informacijos internete – www.chamber.lt.

Renginio moderatorė: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vadovė Agnė Jaraitė.

Organizatoriai: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Europos įmonių tinklas.

Kovo 9 d.

18 val.

Viešoji paskaita „Prancūzų kino istorija: poetinio realizmo fenomenas“

Pranešėjas – VDU doc. Gediminas Jankauskas.

Virtualus renginys lietuvių kalba. Būtina išankstinė registracija prieš tris dienas elektroniniu paštu: [email protected].

Organizuoja VDU Frankofonijos šalių centras. Daugiau informacijos čia. 

Prancūzijos nacionalinis kinas per daugiau kaip 120 metų išsikovojo išskirtinę vietą kinematografijos pasaulyje. Ne kas kitas, o Prancūzija inicijavo daug kino naujovių. Kanų kino festivalis tapo vienu svarbiausių ir įtakingiausių pasaulinės kino industrijos renginiu.

Paskaitoje „Prancūzų kino istorija: poetinio realizmo fenomenas“ bus aptartas prancūzų kino poetinis realizmas, kurio pradžia sutapo su pirmųjų garsinių filmų atsiradimu. Svarbią vietą pasaulio kino kontekste išsikovojęs poetinis realizmas atnešė naują stilių, įkvėpė daug naujų temų ir išugdė visą plejadą žymių kino kūrėjų.

Kovo 10 d.

10 val.

Nuotolinis susitikimas-diskusija su kamerūniečiu W. Tchasse „L'Europe francophone à travers les yeux d'un camerounais“

Virtualus renginys. Veda – prancūzų kalbos mokytoja E. Listova.

Būtina išankstinė registracija  čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras, Kauno miesto prancūzų kalbos metodinis būrelis ir Kauno jėzuitų gimnazija.

Smalsu išgirsti, kaip gi frankofoniškąją Europą mato Afrikos frankofonas? Frankofonijos mėnesio proga kviečiame pasiklausyti nuotolinio pokalbio-diskusijos su kamerūniečiu Wilfred Tchasse, kuris papasakos apie savo gyvenimo vingius Afrikoje, Europoje ir Lietuvoje.

Kovo 15 d.

11 val.

Susitikimas su lietuviais, studijuojančiais ar studijavusiais frankofoniškose Europos šalyse

Virtualus renginys skirtas 8–12 kl. mokiniams. Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras, Kauno miesto prancūzų kalbos metodinis būrelis, Kauno jėzuitų gimnazija ir Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija.

Kviečiame pasiklausyti lietuvių, kurie studijavo Prancūzijos, Belgijos ir Šveicarijos universitetuose. Jie papasakos apie savo įspūdžius frankofoniškoje šalyje, studijų galimybes ir švietimo sistemą.

Kovo 16 d.

9 val.

Pamoka „Les enfants, parlez-vous français?“

Virtualus renginys skirtas 4 kl. mokiniams. Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Panemunės pradinė mokykla.

Kauno Panemunės pradinė mokykla kviečia į pamoką, skirtą tarptautiniam Frankofonijos mėnesiui. Valandėlę drauge su mokinukais žaismingai pasimokysime pašnekesiui būtinų frazių, įsiminsime Prancūzijai būdingas spalvas, „užuosime“ nepakartojamus kvapus, sužinosime daugiau apie šios šalies kultūrą ir tradicijas, pasimėgausime žavios kalbos skambesiu. 

Kovo 17 d.

18 val.

Viešoji paskaita „Šiuolaikinis Kanados menas“ 

Pranešėjas – šiuolaikinio meno kolekcijos Nacionalinėje Kanados galerijoje kuratorė p. Josée Drouin-Brisebois (Kanada).

Virtualus renginys prancūzų kalba. Būtina išankstinė registracija prieš tris dienas elektroniniu paštu: [email protected].

Organizuoja VDU Frankofonijos šalių centras. Daugiau informacijos čia. 

Šiuolaikinio meno kolekcijos Nacionalinėje Kanados galerijoje ir šių metų Kauno 13-osios bienalės „Once Upon Another Time... Gyveno jie jau kitaip“ kuratorės p. Josée Drouin-Brisebois (Kanada) pranešimas apie šiuolaikinį Kanados meną, jo kryptis, nuolatinį ieškojimą ir atradimus.

Kovo 18 d.

12 val.

Prancūziškos dainos festivalis „Chantons toujours, chantons ensemble“

Renginys virtualus. Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija.

Tai tradicinis Prancūziškos dainos festivalis „Chantons toujours, chantons ensemble“ Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje rengiamas jau ne pirmus metus, skirtas Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams, kurie mokosi prancūzų kalbos, žavisi ja ar trokšta išmokti.

Kovo 20 d. (neribotas laikas)

Virtuali paroda „Tarp Kauno ir Paryžiaus“

Parodoje pristatomi M. ir K. Petrauskų rinkinio eksponatų, susijusių su prancūzų kalba ir kultūra, įvairovė, eksponuojamos fotografijos, programos, dokumentai, laiškai ir rankraščiai, pristatantys prancūzų menininkų veiklą Pirmosios Lietuvos Respublikos Kaune, Valstybės teatro solistų gastroles, studijas ir gyvenimą Prancūzijoje, lietuvių, prancūzų ir kitų tautybių autorių leidinius išleistus prancūzų kalba arba susijusius su prancūzų kultūra.

Paroda bus eksponuojama muziejaus interneto svetainėje:  https://virtualus.kaunomuziejus.lt/.

Organizatorius: Kauno miesto muziejus.

Kovo 22 d.

9.25 val.

Atvira pamoka „French Cuisine’s influence to the European cooking“

Renginys virtualus. Veda – anglų kalbos mokytoja Viktorija Bitkevičienė. Būtina išankstinė registracija čia.

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija.

Tema glaustai apžvelgs prancūzų virtuvės pradžią nuo viduramžių, didesnį dėmesį skiriant aukštosios prancūzų virtuvės atsiradimui (‘high cuisine’ angliškai arba ‘haute cuisine’ prancūziškai), kuri datuojama nuo XXVII amžiaus ir siejama su virtuvės šefu La Varrene. Renginyje bus analizuojama, kaip prancūziška virtuvė ir jos patiekalai įtakojo Europą, pradedant šimtmečiais atgal ir baigiant šių dienų Europa.

Kovo 22 d.

9.25 val.

Atvira pamoka „Ką aš žinau apie Frankofoniją?“

Virtualus renginys. Veda – prancūzų kalbos mokytoja, metodininkė Laima Rumbienė. Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija.

Prancūzų kalba su nuotykiu: protų mūšis su jeopardy.labs programėle.

Kovo 22 d.

14.20 val.

Atvira pamoka „Short overview and history of French language“

Virtualus renginys. Veda – anglų kalbos mokytojas Mečislovas Valatkevičius.

Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija.

Šioje pamokoje dalyviai susipažins su prancūzų kalbos istorija ir pažvelgs į kalbos formavimąsi. Susipažinsime su tuo, kas yra kreolės ir dialektai bei pažiūrėsime kokie jie yra prancūzų kalboje. Prisijunkite!

Kovo 22 d.

15.00 val.

Prancūzų kalbos teksto diktantas

B2 lygio diktanto rašymą organizuoja VDU stažuotoja Elise Vielles.

Virtualus renginys prancūzų kalba MS Teams platformoje. Būtina išankstinė registracija prieš keturias dienas el. paštu: [email protected] 

Organizuoja VDU Frankofonijos šalių centras. Daugiau informacijos čia. 

Kovo 22 d.

18 val. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Laisvės al. 57

Diskusija „Duona, sūris ir prancūzai: šventi reikalai“

Didžiulę prancūzų gyvenimo dalį sudaro maistas. Geras maistas. Maistas su istorija. Su tradicija. Su autentika. Kartų kartose išsaugotos receptūros, aukščiausia pagarba kulinariniam paveldui ir svetingumas. Maistas gali būti vienijantis, sutaikantis, o pokalbiai prie stalo – trunkantys valandų valandas. Kviečiame pasikalbėti apie prancūzus prie stalo su aistringomis Prancūzijos kultūros puoselėtojomis Lietuvoje – Aušra Fokiene ir Roberta Rutkauskiene.

Renginio partneriai: prancūziška sūrinė „Vieno prancūzo sandėliukas“, prancūziška kepykla „La Petite Patisserie“.

Į renginį kviečiame registruotis čia arba telefonu: (8 37) 20 64 14.

Viso renginio metu būtina dėvėti respiratorius.

Organizatorius: Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

Kovo 23 d.

11 val.

Integruota prancūzų-anglų kalbos pamoka „Kelionė per frankofoniškas šalis“

Frankofonijos esmė. Prancūzų ir anglų kalbų sąsajos. Kelionė po Frankofonijos šalis, kuriose vartojamos dvi oficialios anglų ir prancūzų kalbos bei pažintis su jomis. Paskutinėje kelionės stotelėje – Prancūzijoje trumpai apžvelgsime prancūzų kultūrą, prašydami prisijungti svečius iš Prancūzijos (Erasmus studentai).

Renginys virtualus. Veda – prancūzų kalbos mokytoja V. Čepulkauskienė ir anglų kalbos mokytoja I. Zdanavičiūtė.

Būtina išankstinė registracija čia.

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno „Saulės“ gimnazija.

Kovo 23 d.

14.20 val.

Atvira pamoka „The Norman Conquest and the Influence of French on English“

Renginys virtualus. Veda – anglų kalbos mokytojas ekspertas Saulius Skučas.

Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija.

Pamokoje bus nagrinėjamos sąsajos tarp anglų ir prancūzų kalbų, žodyno panašumai ir skirtumai bei istorinės sąlygos, lėmusios tokius tamprius ryšius. Dėmesys pamokoje skiriamas tiek istorinei apžvalgai, tiek lingvistiniams panašumams ir skirtumams atskleisti.

Kovo 24 d.

18 val.

Pjesės Wajdi Mouawad „Alfonsas“ skaitymas. Kūrinį skaitys – KTU teatro studija „44“

Putvinskio g. 56, Kauno menininkų namai

Būtina išankstinė registracija užpildant registracijos formą čia arba el. paštu: [email protected]

Organizatoriai: KTU teatro studija „44“, Kauno miesto savivaldybė ir KTU prancūzų kultūros centras.

„Alfonsas“ – kanadiečių aktoriaus, dramaturgo ir režisieriaus Wajdi Mouawad pjesė. Joje pasakojama apie keturiolikmetį berniuką, kurio dingimas iš namų sukelia ant kojų visą jo šeimą ir apylinkės policiją. Tuo tarpu Alfonsas, svajoklis, išėjęs į, atrodytų, paprasčiausią kelionę, išgyvena neįtikėtiną susitikimą su esamais ir nesamais vaizduotės išlaisvintais personažais, taip mums primindamas, ką iš tiesų reiškia būti jaunu, ir kaip ar kada toji jaunystė yra prarandama.

„Alfonsas“ prancūzų kalba pirmą kartą publikuotas 1996 m., dabar išverstas į daugybę kalbų. Į lietuvių kalbą 2022 m. išvertė Vincentas Klipčius.

Kovo 24 d.

18 val.

Viešoji paskaita „Emmanuelio Levino filosofija šiandien“

Pranešėjas – VDU dr. Viktoras Bachmetjevas.

Nuotolinis renginys lietuvių kalba. Būtina išankstinė registracija prieš tris dienas elektroniniu paštu: [email protected].

Organizatoriai: VDU Frankofonijos šalių centras.

Emanuelio Levino filosofiją būtų galima laikyti reakcija į didžiųjų totalitarinių XX–ojo amžiaus režimų nusikaltimus, ypač į Europos žydus ištikusią tragediją – Holokaustą. Holokaustas neretai suvokiamas kaip ypatingas lūžio momentas, tad kyla klausimas, ar Levino filosofinis mąstymas sietinas tik su šioms aplinkybėms. Paskaitoje svarstoma, kokias pamokas Levino etika gali pasiūlyti dabartiniam žmogui, peržengusiam XXI–ojo amžiaus slenkstį.

Kovo 25 d.

10.20 val.

Atvira pamoka „The origin of the words: It is French of English?“

Pamoka yra skirta susipažinti su prancūzų ir anglų kalbos istorija nagrinėjant Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos kultūrų įtaką viena kitai žodžių kilmės ir raidos (etimologijos) aspektu. Atlikdami interaktyvias praktines užduotis anglų kalba mokiniai ne tik sužinos, kaip ir kokiose srityse prancūzų kalba paveikė anglų kalbos žodyną, bet ir turės galimybę panagrinėti anglicizmų paplitimą šiuolaikinėje prancūzų kalboje. Mokiniai ugdys savo suvokimą apie tai, kaip unikali šalies kultūra, istoriniai įvykiai ar socialinė aplinka veikia pagrindinę komunikacijos priemonę – kalbą.

Renginys virtualus. Veda – anglų kalbos mokytoja Inga Simončiuk.

Būtina išankstinė registracija čia.

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija.

Kovo 25 d.

12.35 val.

Integruota geografijos, istorijos, IT ir menų pamoka – „Trijų žemynų ekspresas“

Nuotolinis renginys. Veda – anglų kalbos mokytoja ekspertė Alma Rimkevičė ir istorijos mokytojas metodininkas Aivaras Kunigonis.

Būtina išankstinė registracija čia. 

Organizatoriai: Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Simono Daukanto progimnazija.

Kauno Simono Daukanto progimnazijos mokytojų komanda ves interaktyvią kultūrinę kompetenciją ugdančią pamoką „Trijų žemynų ekspresas“. Pamokos dalyviai virtualiai aplankys 5 frankofoniškas šalis Europoje, praktiškai taikydami problemų sprendimu grindžiamo ugdymo metodus, pasinaudodami turimomis geografijos, istorijos, ekonomikos, meno žiniomis.

Kovo 24 d.

18 val.

Prancūziškas piknikas: pavasario versija 

Nuotolinis renginys-degustacija, kurio metu ragausime autentiškus prancūziškus sūrius ir tradicinius kepinius, bei kalbėsime apie piknikus, jų kultūrą ir istoriją, kurios šaknys veda į Prancūziją.

Organizatoriai: prancūziško sūrio ir vyno krautuvėlė  „Vieno prancūzo sandėliukas“ ir „La Petite Patisserie“ kepyklėlė.

Registracija į renginį nuo kovo 1 d. iki kovo 17 d. per šio renginio organizatorių „Facebook“ renginį (daugiau informacijos apie registraciją bus paskelbta netrukus). Renginys mokamas

Renginys mokamas. Norintiems dalyvauti renginyje, įsigijus bilietą, bus paruoštas užkandžių lauknešėlis ir suteikiamas prisijungimas prie online susitikimo. Vienas lauknešėlis skirtas 2-3 asmenims. Lauknešėlius galima atsiimti „Vieno prancūzo sandėliuke“ arba už papildomą mokestį galimas pristatymas į namus.

Kovo 26 d.

12 val. 

Vieša paskaita „Milašiaus laiškai draugams“

Mickevičiaus g. 37, 213 aud.

Pranešėja – prancūzų literatūros specialistė profesorė G. Dručkutė.

Organizatoriai: KTU prancūzų kultūros centras, LUMA Kauno skyrius ir Kauno TAU KIŠF.

Būtina išankstinė registracija užpildant registracijos formą čia arba el. paštu: [email protected]

Kovo 31 d.

18 val.

Muzikinis Frankofonijos mėnesio uždarymas: Evelinos Sašenko ir Vyganto Kazlausko koncertas „LA VIE EN ROSE“

Laisvės alėja 13, KTU III Rūmų Didžioji salė

Martynas Lukoševičius – perkusija, Tomas Maslauskas – bosinė gitara, Tadas Motiečius – akordeonas, Tomas Varnagiris – gitara.

Koncertas nemokamas. Būtina išankstinė registracija užpildant registracijos formą čia arba el. paštu: [email protected].

Organizuoja KTU prancūzų kultūros centras.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content