Šį savaitgalį – Europos paveldo dienos

Rugsėjo 20-22 dienomis kauniečius pakvies Europos paveldo dienų renginiai. Ekskursijos po senamiestį,  bibliotekas, teatrus, muziejus, laisvalaikio ir poilsio erdves, dalyvius supažindins su turtinga pastatų ir ten gyvenusių ar kūrusių kauniečių istorija.

Renginių ciklas prasidės šį penktadienį Kauno kultūros centre (Kęstučio g. 1)., kur dalyviai bus pakviesti apžiūrėti ir patį pastatą – kultūros paveldo objektą.

„Šie renginiai tai puiki proga atkreipti dėmesį į vis dar nepažintą kultūros paveldą, skirti visuomenei, parodyti tai, kas paprastai neprieinama“, – teigė Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Idėja pradėti rengti paveldo dienas gimė Prancūzijoje dar 1984 metais, jos iniciatorius buvo Prancūzijos kultūros ministras Jack Lang. Per keletą metų šis renginys išplito po daugelį vakarų Europos šalių ir pasidarė toks populiarus, jog nuo 1991 metų Europos Tarybai inicijavus ir parėmus Europos Komisijai, visoje Europoje imta rengti Europos paveldo dienas.

Visą Europos paveldo dienų programą galima rasti čia

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content