2022 m. rugpjūčio 23 d., antradienį, Baltijos kelio minėjimas!

2022 m. rugpjūčio 23 d., antradienį, prisiminti Baltijos kelio dieną – jau 33-ią kartą visa šalis šią dieną mini renginiais, koncertais, įvairiomis akcijomis.

Baltijos kelias – tai 2-jų milijonų žmonių grandinė, 1989 metų rugpjūčio 23 dieną sujungusi Baltijos šalis beveik 620 km ilgio trasoje nuo Vilniaus Gedimino bokšto iki Talino Hermano bokšto Tompėjos pilyje. Baltijos kelias negali būti matuojamas tik kilometrais. Jame – trijų susijungusių valstybių žmonių neišmatuojamas dvasingumas, vienybė ir drąsa.

 

Baltijos kelias. Mums pakeliui | Muzikos ir edukacijų parkas

Vieta: Muzikinio teatro sodelis

17.30 val. Jurgio Brūzgos koncertas

 17 – 19 val. Romualdo Požerskio fotografijos darbų paroda „Baltijos kelias“

 17 – 19 val. Edukacijos:

  • Pakabukų – mandalų iš siūlų pynimas. Bus galimybė kurti Baltijos kelio šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, bei Ukrainos vėliavų spalvų gamoje, „Baltijos kelio gėlė – Kardelis“. Gėlių iš popieriaus kūrimas.
  • Kauno kultūros centro tekstilės studija „Gijų sodai“ .Trispalvių – Baltijos šalių vėliavų spalvų – draugystės apyrankių iš siūlų vijimas
  • Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka. Loginiai galvosūkiai, rankdarbių dirbtuvėlės bei knygų mainykla
  • Kauno apskrities viešoji biblioteka Baltijos kelio simbolių piešimas ant kūno su menininke Ala Volkova, Atvirukų kūrimo dirbtuvės „Sveikinimas iš Lietuvos“. Kviesime susikurti trispalvį atviruką – simbolinį sveikinimą Latvijai ir Estijai, skirtukų gamybos dirbtuvėlės, Atvirlaiškiai su Laisvės paukščiais ir dirbtuvėles, Kultūrinė edukacija „Susipažink su Kauno istorija“.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content