Pavasarinis kelininkų darbymetis: Tunelio gatvėje – daugiau patogumų vairuotojams ir pėstiesiems

Pasibaigus žiemos pertraukai į miesto gatves sugrįžę kelininkai tęsia susisiekimo infrastruktūros atnaujinimo darbus. Greta baigiamo rekonstruoti Radvilėnų plento pradedama tvarkyti dalis Tunelio gatvės. Iki vasaros pabaigos nuo Geležinkelio stoties iki Dainų slėnio numatyta pakeisti požeminius tinklus, važiuojamosios dalies dangą bei pėsčiųjų takus.

Šią savaitę nuo susikirtimo su Girstupio gatve pradėti ardyti kelio bortai. Vienoje eismo juostoje kasinėjimo darbus atliekantys „Kauno vandenų“ rangovai vairuotojus iš anksto pasitinka apie remontą įspėjančiais ir greitį ribojančiais kelio ženklais.

„Praėjusiais metais vienoje Tunelio gatvės pusėje pradėjome įrenginėti dviračių taką. Šįmet, tvarkydami važiuojamąją dalį, pasirūpinsime ir pėsčiųjų patogumu – remontuosime esamą šaligatvį.

Kelininkai stengsis kuo mažiau trukdyti eismui ir dirbti ne piko metu. Užbaigus suplanuotus darbus, pagerės susisiekimas su rekonstruojamu Dainų slėniu ir miesto centru“, – sako Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tunelio gatvės remontui skirta kiek daugiau nei 1 mln. eurų. Kelininkai tikisi viską užbaigti per 4 mėnesius.

Panašiu metu su atnaujinta Tunelio gatvės atkarpa susijungs iš pagrindų sutvarkytas Radvilėnų plentas. Čia sulig A. Mickevičiaus slėniu iki pat Zoologijos sodo jau sutvarkytos požeminės komunikacijos, po gatve montuojamos pralaidos. Vasarą bus paklotas galutinis gatvės dangos sluoksnis ir baigtas pėsčiųjų tako įrengimas.

Pokyčių finišą pasitinka ir su minėtomis arterijomis besiribojanti K. Baršausko gatvė. Nuo Geležinkelio stoties iki vadinamosios VI forto žiedinės sankryžos baigiamas tiesti naujas daugiau kaip 3 km ilgio dviračių takas.

Tuo pačiu Tunelio gatvėje baigiamas tvarkyti arčiau Dainų slėnio esantis pėsčiųjų viadukas – jau pakeista didelė dalis pagrindinių konstrukcijų.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content