Kauno marių prieplaukos rekonstrukcija

Į šiaurę nuo dabartinio „Jachtklubo“ esanti apleista teritorija netrukus turėtų tapti šiuolaikišku buriavimo ir vandens sporto centru, ir būti pritaikyta visuomenės poreikiams. Centrinėje pusiasalio dalyje komponuojami sporto mokyklos pastatai – sporto salė, administracinės patalpos, kavinė ir buriavimo mokyklos laivelių elingas.

Tokius savivaldybės planus atskleidžia architekto Šarūno Kiaunės studijos parengtas projektas. Beje, didžioji dalis projektuojamos teritorijos yra pusiasalyje, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi Petrašiūnų vandenvietė. Projektuojamame sklype neliks geriamojo vandens siurblinių, transformatorinės bei kitų apleistų ir nenaudojamų ūkinės paskirties pastatų.

Ant Kauno marių kranto planuojama įrengti pontonines prieplaukas. Tuo tarpu, neketinančių buriuoti lankytojų laisvalaikiui ketinama įrengti kempingo, tinklinio bei krepšinio aikšteles, suoliukus, apšvietimą, paplūdimį. Taip pat numatyta teritorijoje įrengti plytelėmis išklotus takus ir automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje vietos atsiras 64 automobiliams.

INFORMACIJA APIE ŽEMĖS SKLYPO R. KALANTOS G. 130, KAUNE, DETALIOJO PLANO KEITIMĄ

 

Savavališkai įrengtų prieplaukų savininkams

Kauno m. savivaldybės administracija praneša, kad savavališkai įrengtų prieplaukų savininkus turi iškelti, pašalinti žemės sklype esančiam R. Kalantos g. 130, Kaune, prie Kauno marių pakrantės, savavališkai įrengtas prieplaukas ir sutvarkyti teritoriją iki 2020 m. kovo 30 d. Atsižvelgiant į nuo 2020 m. kovo 16 d.  Lietuvoje įvestą karantino režimą, pratęsiamas aukščiau nurodytas terminas. Savavališkai įrengtos prieplaukos turi būti pašalintos per 10 kalendorinių dienų nuo karantino pabaigos.

Nustatytu laiku neiškėlus savavališkai įrengtų prieplaukų ir nesutvarkius teritorijos, Kauno miesto savivaldybės administracija šiuos darbus atliks savo lėšomis, o išlaidos bus išieškomos iš savavališkai įrengtų prieplaukų savininkų.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content