Tvari Kauno plėtros strategija: daugiau dėmesio švietimo infrastruktūrai, žaliesiems plotams ir dviračių takų jungtims

Kviečiame teikti pastabas ir pasiūlymus parengtam Strategijos projektui, Investicijų ir projektų skyriaus vyriausiajai specialistei Kristinai Čepšienei (el. p. [email protected]) iki 2024 m. gegužės 22 d. (imtinai).

Tvari Kauno miesto plėtros 2024 – 2029 metų strategija rengiama ir įgyvendinama siekiant integruotai spręsti neigiamą miesto driekos poveikį aplinkai ir subalansuoti švietimo paslaugų paklausą – pasiūlą. Strategija įgyvendinama pagal 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos finansavimą, vadovaujantis Regioninės pažangos priemonės 01-004-07-02-01 (RE) „Pagerinti viešųjų paslaugų prieinamumą, darbo vietų pasiekiamumą ir tam reikalingų išteklių naudojimo efektyvumą“ finansavimo gairėmis.

Strategija įgyvendinama vientisumo kriterijų atitinkančioje teritorijoje, kuri apima gyvenamąsias vietoves Kauno miesto savivaldybėje ir nustatytas gyvenamąsias vietoves Kauno rajono savivaldybėje, kurios ribojasi su Kauno miesto riba. Bendras Strategijoje numatomas plotas užima 302,12  kv. km, iš kurių 158 kv. km Kauno miestas, 144,12 kv. km sudaro Kauno rajono teritorija. Teritorija nustatyta Tvarios miesto plėtros strategijų ir funkcinių zonų strategijų rengimo ir įgyvendinimo stebėsenos tvarkos aprašo 5 priede.

Į Strategijos veiksmų plano projektą įtraukti ir veiksmai, kurie bus įgyvendinami Kauno miesto savivaldybėje ir Kauno rajono savivaldybėje.

Strategijos tikslas – užtikrinti prieinamas švietimo paslaugas ir sumažinti neigiamą miesto driekos poveikį aplinkai. Strategijos tikslui pasiekti nustatyti 3 uždaviniai: subalansuoti švietimo (ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo, neformaliojo švietimo techninės kūrybos krypties) paslaugų tinklą, išsaugoti ir tvariai naudoti žaliąją infrastruktūrą ir suformuoti trūkstamas dviračių takų jungtis. Uždaviniams įgyvendinti yra planuojama 23 veiksmų, kurių detali informacija yra pateikta Strategijos įgyvendinimo veiksmų plano projekte.

Tvari Kauno miesto 2024 – 2029 metų plėtros strategija bus tvirtinama Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybose.

 

1 priedas

Veiksmų planas 20240515

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content